Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz'dan enflasyon mesajı: Hedef tek haneli rakamlar

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, enflasyonu tek haneli seviyelere indirmeyi hedeflediklerini belirterek, işgücü piyasasındaki dengenin korunmasına da büyük önem verdiklerini vurguladı.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz, ekonomi politikalarının başarıyla uygulanmasının istihdamdaki artış ve işsizlik oranındaki düşüşle kendini gösterdiğini söyledi.

İŞSİZLİK ORANINDAKİ DÜŞÜŞ VE İSTİHDAM ORANINDAKİ ARTIŞ DİKKAT ÇEKİCİ

Yılmaz, sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada, 2024 yılı ağustos ayında mevsim etkisinden arındırılmış işsizlik oranının bir önceki aya göre 0,3 puan gerileyerek yüzde 8,5'e düştüğünü duyurdu. Özellikle kadın işsizlik oranının 0,8 puan azalarak yüzde 11,4’e gerilediğini belirten Yılmaz, ekonomideki dengelenme sürecine rağmen işsizlik oranındaki bu düşüşün ve istihdam oranındaki artışın dikkat çekici olduğunu ifade etti.

"İŞGÜCÜ PİYASASINDA İSTİKRARI HEDEFLEDİK"

Yılmaz, Ağustos 2024'te istihdam edilenlerin sayısının bir önceki yılın aynı dönemine göre 1 milyon 100 bin kişi artarak 32 milyon 776 bine yükseldiğini ve istihdam oranının yüzde 49,7’ye çıktığını açıkladı. Bu olumlu gelişmelerin uygulanan ekonomi politikalarının ne kadar etkili olduğunu gösterdiğini vurgulayan Yılmaz, işgücü piyasasında istikrarı hedeflediklerini belirtti.

Dezenflasyon sürecinin ekonomik belirsizlikleri azalttığını söyleyen Yılmaz, bu sayede işgücü piyasasının daha sağlıklı işlediğini belirtti. Ayrıca, yapısal reformlarla dengeli büyüme hedefi doğrultusunda istihdamın önümüzdeki dönemde daha da artmasının planlandığını ifade etti.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Güncel Haberleri