Darbenin seyrini değiştiren kahraman: Ömer Halisdemir kimdir? Ömer Halisdemir nasıl şehit oldu?

15 Temmuz gecesi, Özel Kuvvetler Komutanlığı’nı ele geçirmek için FETÖ’cü Tuğgeneral Semih Terzi’yi öldürerek darbenin seyrini değiştirmişti. Peki Ömer Halisdemir kimdir, nereli, kaç yaşında şehit düştü? İşte detaylar...

15 Temmuz gecesi, Özel Kuvvetler Komutan Yardımcısı Tuğgeneral Semih Terzi, özel kuvvetler komutanlığını ele geçirmek için FETÖ'cülerle yola çıktığı haberini alan dönemin Özel Kuvvetler Komutanı Tümgeneral Zekai Aksakallı telefonla karargahı aradı.

Aksakallı, telefonun karşısında bulunan Ömer Halisdemir'e "Ömer, Tuğgeneral Semih Terzi vatan hainidir, onu, karargaha girmeden öldür. Hakkını da helal et" dedi.

Halisdemir, "Baş üstüne komutanım" dedi. Karargaha gelen Semih Terzi'yi beylik tabancası ile vurdu. Ömer Halisdemir, Terzi'nin korumaları tarafından 30 kurşunla şehit edildi.

ÖMER HALİSDEMİR KİMDİR?

20 Şubat 1974'te dünyaya gelen Ömer Halisdemir, çocukluğunu Niğde'nin Çukurkuyu beldesinde geçirdi. Okul sonralarında çobanlık yaparak zamanını geçirdi. Halisdemir, eğitim hayatına köydeki Fatih İlkokulu'nda başladı. Hem çalışıp hem de okuyan Halisdemir, okuldan arta kalan zamanlarında babasının sürüsünde çobanlık yaptı. İlkokulu başarıyla tamamladıktan sonra eğitimine İsmail Erol Ortaokulu'nda devam etti. Ailesinin "Eli erken ekmek tutsun" düşüncesiyle, Niğde'deki Endüstri Meslek Lisesi Makine Bölümü'ne kaydı yaptırılan Halisdemir, burada eğitimini sürdürdü.

1993 yılında askere giden Ömer Halisdemir, vatani görevini tamamladıktan sonra tezkere bırakıp uzman çavuş olarak orduya katıldı. 1996 yılında gönüllü olarak Türk Silahlı Kuvvetleri'nin en seçkin birliklerinden biri olan Özel Kuvvetler Komutanlığı'na geçti. Üç yıl sonra, 1999'da astsubaylığa terfi eden Halisdemir, 24 yaşında Hatice Halisdemir ile hayatını birleştirdi. Hatice Halisdemir ile evliliğinden Elifnur ve Doğan Ertuğrul isimlerinde iki çocuğu dünyaya geldi.

Türk Silahlı Kuvvetleri bünyesinde hem yurtiçinde hem de yurtdışında birçok operasyona katılan Halisdemir, Özel Kuvvetler Komutanlığı'nda 20 yılı aşkın bir süre boyunca görev yaptı.

Darbe girişimine karşı ilk kurşunu sıkarak kahramanca bir duruş sergileyen ve kritik bir müdahale gerçekleştiren Astsubay Kıdemli Başçavuş Ömer Halisdemir'in adı, Niğde Üniversitesi'ne verildi.

Türk basın kuruluşları, Halisdemir'i "darbe girişiminin seyrini değiştiren isimlerden biri" olarak nitelendirdi. Piyade Astsubay Başçavuş Ömer Halisdemir'in kabri, Niğde'nin Bor ilçesine bağlı Çukurkuyu beldesindedir.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Güncel Haberleri