DEM Parti'den Bahçeli'nin açıklamalarına yanıt: "Bırakın tecrit kalksın, Sayın Öcalan konuşsun''

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli, TBMM'deki grup toplantısında çözüm sürecine dair önemli açıklamalarda bulundu. Bahçeli, Abdullah Öcalan’a çağrıda bulunarak, silahların bırakıldığını Meclis’te ilan etmesi gerektiğini söyledi. Bu açıklamaların ardından bir açıklamada DEM Parti Eş Genel Başkanı Hatimoğulları'ndan geldi.

MHP Lideri Bahçeli'nin açıklamaları, Demokratik Emek Partisi (DEM) Eş Genel Başkanı Tülay Hatimoğulları tarafından yanıt buldu. Hatimoğulları, barışın sağlanması için çözümün adresinin Abdullah Öcalan olduğunu vurguladı. Kürt sorununun çözümü için meclisin en doğru platform olduğuna inandığını belirten Hatimoğulları, "Bölgedeki barışın çözümü bizim elimizdedir. Ortadoğu’da ve Türkiye’de barışın muhatabı İmralı’da tecrit altında bulunan Sayın Abdullah Öcalan’dır" ifadelerini kullandı.

"TECRİDİN KALDIRILMASI GEREKİYOR"

Hatimoğulları, Öcalan üzerindeki tecrit uygulamasının son bulması gerektiğini de vurguladı. Yıllardır bu konuda mücadele ettiklerini söyleyen Hatimoğulları, "Bırakın tecrit kalksın, Sayın Öcalan konuşsun. Ne konuştuğunu hep birlikte görelim" dedi. Demokratik ve barışçıl yollarla Kürt sorununun çözülebileceğine inandığını belirten Hatimoğulları, Türkiye'nin güvenliğinin sağlanması için öncelikle silahların bırakılması gerektiğini, barış ve diplomasinin esas alınması gerektiğini ifade etti.

"TÜRKİYE'NİN BATISINA BARIŞI ANLATAMADIK"

Hatimoğulları ayrıca, Kürt halkının barış ve çözüm taleplerinden hiç vazgeçmediğini vurgularken, Türkiye’nin batısına barış fikrini yeterince anlatamadıklarını kabul etti. Barışın sağlanması için toplumsal bir anlayış birliğine ihtiyaç olduğunu belirten Hatimoğulları, barışçıl çözümün tüm Türkiye’yi kapsaması gerektiğini söyledi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Güncel Haberleri