Denetimli serbestlikten yararlananların suç oranı belli oldu

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç'un verdiği bilgilere göre, CHP Maraş Milletvekili Ali Öztunç'un soru önergesi üzerine, denetimli serbestlik yasasından yararlanan kişi sayısı ve yeniden suç işleyenler hakkında detaylar açıklandı. B

una göre, 11 Nisan 2012 tarihinden 12 Aralık 2023 tarihine kadar toplam 1 milyon 719 bin 693 kişi denetimli serbestlikten faydalanmıştır. Ancak bu süreçte 6 bin 695 kişi yeniden suç işlemek suretiyle mahkum oldu.

CHP'li Ali Öztunç'un soru önergesinde vurguladığı gibi, denetimli serbestlik; kişilerin cezalarını sosyal hayat içinde infaz etmelerine olanak tanıyan ve aileleriyle bağlarını sürdürebilmelerini sağlayan bir ceza hukuku kurumu. Ancak bu sistemden yararlananların bir kısmının yeniden suç işlemesi, konunun dikkatle değerlendirilmesi gerektiğini ortaya koyuyor.

Adalet Bakanı Tunç'un açıklamalarına göre, 5275 sayılı Ceza ve Güvenlik Tedbirlerinin İnfazı Hakkında Kanun kapsamında düzenlenen denetimli serbestlik hükümleri, işledikleri suçlara göre cezaevine gönderilme kararı alınabilmesine olanak tanıyor. Bu çerçevede, infaz hâkimleri tarafından verilen kararlar sürecin işleyişini belirleyebiliyor.

Öztunç'un soru önergesinde ayrıca, cezaevlerinde 70 yaş üzeri hükümlü sayısı ve son 5 yılda hayatını kaybeden hükümlülerin ölüm nedenleri gibi konular da Adalet Bakanlığı tarafından cevaplandırıldı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Güncel Haberleri