Görür, tarihsel verilere dayanarak, Marmara'da bir deprem beklendiğini ve önlemler alınması gerektiğini vurguladı. Fay hatlarının kırılması durumunda büyük bir tehlikenin söz konusu olduğunu belirten Görür, bu konuda yapılan araştırmaların önemine dikkat çekti.
Prof. Dr. Görür, depremin etkilerini azaltmak için sadece yapı stokunun güçlendirilmesinin yeterli olmadığını, kentin bütün bileşenlerinin depreme hazırlanması gerektiğini ifade etti. Görür, siyasetin bu süreçte geri planda kalması gerektiğini ve devletin bütün kurumlarının iş birliği içinde hareket etmesi gerektiğini vurguladı.
Ayrıca, belediye başkan adaylarının depremi ciddiye aldığını ve konunun öneminin arttığını belirten Görür, halkın deprem bilincinin güçlendirilmesinin önemine değindi. Görür, İstanbul'un nüfusunun azaltılması ve sanayinin Anadolu'ya taşınması gerektiğini dile getirerek, uzun vadeli çözümlere odaklanılması gerektiğini vurguladı.
Sonuç olarak, Prof. Dr. Naci Görür, Marmara'da beklenen depremin ciddi bir tehdit olduğunu ve bu tehdide karşı alınması gereken önlemlerin zamanında alınması gerektiğini vurguladı.
Naci Görür, meydana gelmesi beklenecek olan depremin 6 sene içinde artı-eksi olarak, 10 sene içinde beklendiğini ve uzatmaların oynandığını söyledi.