Depremden etkilenen yollar için 2024 yılında 12 milyar lira harcama yapılacak

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, 6 Şubat'ta Kahramanmaraş merkezli yaşanan depremlerin etkilediği bölgelerdeki yollar için 2023'te 6,3 milyar lira harcadıklarını açıkladı. Bakan Uraloğlu, gelecek yıl için ise 12 milyar lira harcama planladıklarını belirtti.

Malatya'da bir dizi inceleme ve ziyarette bulunan Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, depremlerin ardından yollarda oluşan hasarın onarımına yönelik çalışmaların hızla devam ettiğini ifade etti. 6 Şubat depremlerinde 11 ilde ulusal yol ağının yüzde 2'sini oluşturan 184 kilometrelik kısımda hasar meydana geldiğini söyleyen Uraloğlu, bu bölgelerdeki ulaşım yollarını açık tutabilmek ve iletişimi sürdürebilmek adına önemli adımlar attıklarını belirtti.

Bakan Uraloğlu, depremzedelerin tahliyesi, arama-kurtarma çalışmaları, iletişim altyapısının sağlam tutulması gibi konularda Sağlık Bakanlığı ve AFAD ile koordineli bir şekilde hareket ettiklerini vurgulayarak, deprem bölgesindeki çalışmaların devam ettiğini bildirdi.

Rezerv alanların imar ve bağlantı yollarının Karayolları Genel Müdürlüğüne verildiğini söyleyen Uraloğlu, bu kapsamda 5 ilde 10 ayrı kesimde 38 bin konutun toplam 180 kilometre uzunluğunda bağlantı ve imar yolu inşa edildiğini ifade etti. Bakan, buna ek olarak Hatay'da 15 bin 885 konut için toplam 58,6 kilometre imar ve 10,6 kilometre bağlantı yolu, Osmaniye'de 1820 konut için 7,1 kilometre, Şanlıurfa'da 3 bin 252 konut için 37,9 kilometre, Diyarbakır'da 6 bin 40 konut için 25,9 kilometre imar ve bağlantı yolu çalışmalarının devam ettiğini belirtti.

Bakan Uraloğlu, 2023 yılında 6,3 milyar lira harcadıkları deprem etkilenen yollar için 2024 yılında ise 12 milyar lira harcamayı planladıklarını söyledi. İnşaat çalışmalarının hızla devam ettiğini belirten Uraloğlu, projelerin Şubat 2024 sonuna kadar tamamlanması hedeflendiğini ifade etti. Bu kapsamda İkizce'de 11 bin 131 konut için 46,3 kilometre imar ve bağlantı yolu yapımına yoğun bir şekilde devam ettiklerini sözlerine ekledi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Güncel Haberleri