Dev marka BYD ile Türkiye'de tedarik fabrikası kurmak için anlaştı

Fransız otomobil parçaları tedarikçisi Forvia, Türkiye'de BYD ile yeni bir tedarik fabrikası kurmak üzere anlaşma sağladı.

Bu, Forvia'nın Avrupa'daki ikinci fabrikası olacak. Şirket, bu yeni fabrikayla yerli üreticilerin zayıflayan otomotiv talebini telafi etmeyi umuyor.

Forvia, BYD'nin Türkiye'deki yatırımlarına da dahil olurken, Çinli üreticilerle olan işbirliklerini genişletmeyi hedefliyor. Forvia'nın finans şefi Olivier Durand, anlaşmalarla birlikte Çinli üreticilere erişimlerinin arttığını vurguladı.

BYD, Türkiye'de Manisa'da yaklaşık 1 milyar dolarlık yatırımla yıllık 150 bin araç kapasitesine sahip elektrikli ve hibrit otomobil üretim tesisi kurmayı planlıyor. Bu tesisin 2026'da üretime başlaması ve 5 bin kişiye istihdam sağlaması hedefleniyor.

BYD, İstanbul ve Manisa için çeşitli iş ilanları da yayınlayarak Türkiye'deki varlığını güçlendirmeye devam ediyor. Bu gelişmeler, Türk otomotiv sanayisine yeni yatırımların kapılarını aralarken, diğer Çinli otomobil markalarının da Türkiye'ye yatırım yapma planları olduğu belirtiliyor. Chery, DFSK, Skywell ve MG gibi markaların da Türkiye'de yatırım yapmak için hazırlıklar yaptığı ifade ediliyor.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Güncel Haberleri