Devlet Bahçeli'den AYM'ye ağır sözler!

MHP Lideri Devlet Bahçeli, partisinin grup toplantısında açıklamalar yaptı. Bahçeli'nin hedefinde Anayasa Mahkemesi vardı...

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin grup toplantısında açıklamalar yaptı. Gündem hakkında konuşan Bahçeli, Netenyahu, Riyad Zirvesi ve ABD'nin Türkiye raporuna eleştirilerde bulundu.

''ANAYASA MAHKEMESİ YA KAPATILMALI YA DA YENİDEN YAPILANDIRILMALIDIR''

Bahçeli'nin konuşmasından en çok dikkat çeken bölümlerden biri son günlerde gündemde olan Anayasa Mahkemesi (AYM) kararı oldu. Devlet Bahçeli şiddetli bir şekilde çıkışarak, ''Anayasa Mahkemesi ya kapatılmalı ya da yeniden yapılandırılmalıdır'' ifadelerini kullandı.

Bahçeli, AYM ve Yargıtay arasındaki durumun hukuk devleti açısından istenmeyen bir durum olduğunu aktardı. Bu durumun devlet veya rejm krizi olmadığını söyleyen Bahçeli, bu kriz söylemlerini böyle görmek ve göstermek isteyenlerin 'kuruntusu' olduğunu aktardı. '' Gazi Meclis Anayasa Mahkemesi'nin vesayeti altında değildir'' diyen Bahçeli, TBMM'de oturma eylemi yapan gruba da göndermelerde bulundu. Bahçeli, ''TBMM'de oturma eylemi yapan grubun Yargıtay'a laf etmesi küstahlık ve seviyesizliktir. Oturanlara sesleniyorum, siz oturmaya devam edin, Türk milleti 31 Mart'ta size Osmanlı şamarını vurmasını bilecektir'' dedi.

''TÜRK DEVLETİYLE UĞRAŞMA, CESARETİN VARSA KANDİL'E GİT''

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Güncel Haberleri