Devlet Bahçeli'den BM'ye sert çıkış!

Milliyetçi Hareket Partisi Devlet Bahçeli partisinin grup toplantısında Birleşmiş Milletler Genel Kurulu'na eleştirilerde bulunarak, ''Birleşmiş Genel Kurulu yeniden yapılandırılmalıdır.'' dedi.

Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı Devlet Bahçeli, grup toplantısında gündeme dair grup toplantısında önemli açıklamalarda bulundu.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, çevrede barış ve güvenlik odaklı bir huzur kuşağının oluşmasının ve uzun vadeli dostane ilişkiler kurulmasının MHP'nin temel hedeflerinden biri olduğunu belirtti. Bahçeli, uluslararası karar alma mekanizmalarının baştan aşağı revize edilmesinin ertelenemez bir zorunluluk olduğunu vurguladı.

"İSRAİL HADDİNİ AŞMIŞTIR"

Bahçeli, Birleşmiş Milletler’in (BM) dünya barışı için kurulmuş olmasına rağmen bu tarihi pozisyonundan uzaklaştığını ifade etti. Filistin'de yaşanan olaylara dikkat çeken Bahçeli, BM’de alınan kararların 5 devlet tarafından yok sayılarak işlevsiz hale getirildiğini belirtti. Türkiye'nin de aralarında bulunduğu 80 ülkenin Filistin'in üyeliğinin tekrar görüşülmesi için bir tasarı sunduğunu ve bu tasarının 143 ülkenin kabul, 9 ülkenin ret oyu ile onaylandığını hatırlatan Bahçeli, uluslararası toplumun Filistin’in yanında durduğunu söyledi. Bahçeli, İsrail Başbakanı Netanyahu'yu hedef alarak, "Netanyahu katil, soykırımcı arıyorsa bir boy aynasına bakmalıdır. İsrail hattı ve hududu çoktan aşmıştır." ifadelerini kullandı.

Bahçeli, BM'nin demokratikleşmesi gerektiğini ve bu konuda acil eylem planlarının devreye alınması gerektiğini belirtti. Eşit temsiliyet hakkının sağlanmasının önemine değinen Bahçeli, BM’nin daha kapsayıcı bir yapıya kavuşması gerektiğini söyledi. Ayrıca, veto yetkisinin sınırlandırılmasının dünya barışına muazzam bir hizmet olacağını vurguladı. Netanyahu'nun Refah'taki masumlara saldırısını kınayan Bahçeli, 221 gündür sivil halkın yok edilmesinin soykırım anlamına geldiğini ve bunun bahanesinin olamayacağını belirtti. Bahçeli, Türkiye'nin cesur politikalarıyla Filistin'i desteklediğini ve zulmün karşısında durduğunu ifade etti.

MHP lideri Devlet Bahçeli, son açıklamalarında Türkiye Yüzyılı hedeflerinin milli bir vizyon hamlesi olduğunu vurgulayarak, bu hedeflerin gerçekleşmesi için herkesin çalışması gerektiğini belirtti. Bahçeli, toplumda huzursuzluk, umutsuzluk ve memnuniyetsizlik gibi duyguların psikolojik rahatsızlıkları ve sapkın eğilimleri artırdığına dikkat çekti.

BAHÇELİ'DEN EUROVİSİON ELEŞTİRİSİ

Bahçeli, 2024 yılı Eurovision şarkı yarışmasına sert eleştirilerde bulundu. Yarışmanın sanattan çok siyasi içerikli olduğunu ve ahlaki çöküşe dönüştüğünü ifade eden Bahçeli, özellikle birinci olan erkek sanatçının tüylü ceket ve pembe saten etekle sahneye çıkmasını "utanç verici yozlaşma" olarak nitelendirdi ve bu tür marjinalliğin kabul edilemez olduğunu belirtti. "Bunun adına çağdaşlık deniyorsa biz de diyoruz ki batsın böyle anlayış." dedi.

ÇİFTÇİLERİN SORUNLARINA DA DEĞİNDİ

Bahçeli, çiftçilerin sorunlarına da değindi ve çiftçiler için ÖTV ve KDV sorunlarının çözülmesi gerektiğini vurguladı. Aşırı yağışlardan zarar gören tarım arazileri ve çiftçilerin yaşadığı zorluklara dikkat çeken bahçeli, gübre ve mazot desteğinin artırılması gerektiğini belirtti ve çiftçilerin derdini kendi dertleri olarak gördüklerini söyledi.

KRİPTO ÇETELERİNE VURGU

Bahçeli, Emniyet Müdürlerinin açığa alınmasıyla ilgili olarak da görüşlerini paylaştı. Kripto çetelerin Türkiye üzerine yeniden hesap yaptığını ifade ederek, birkaç emniyet müdürünün açığa alınması ile geçiştirilemeyecek bir komplonun devrede olduğunu söyleyen Bahçeli, bu komplonun MHP, AK Parti, Cumhur İttifakı ve son tahlilde Türkiye'yi hedef aldığını belirtti. "Hepsini içeri tıkmak da hukuk devletinin varlık ve şeref konusudur." ifadelerini kullandı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Güncel Haberleri