Devlet Bahçeli'den 'Kürt sorunu' tartışmalarına yanıt!

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı öncesi yazılı bir açıklama yaparak, Türkiye’nin gündemindeki "Kürt sorunu" tartışmalarına yanıt verdi. Bahçeli, “Türkiye Cumhuriyeti'nin bir Kürt sorunu yoktur, asla da olmayacaktır. Var olan sorun, bölücü terör sorunudur, kaldı ki bu ihanetin kökü muhakkak surette kazınacaktır” ifadelerini kullandı.

Bahçeli, açıklamasında bölücü terörün ülkenin en büyük sorunlarından biri olduğunu belirterek, “Ülkemizin komşu coğrafyaları kaosa sürüklenmişken, milli birlik ve kardeşlik tebliğimize direnenler, inatla terör diline saplananlar doğru yolda değildir” dedi. Devlet Bahçeli, terör ve bölücülüğü sadece yaşamdan değil, milli hafızadan da silme hedefinden asla cayılmayacağını vurguladı.

SERT MÜCADELE MESAJI

Bahçeli, eğer direniş gösterilirse, eski usul mücadele yöntemlerinden çok daha sert ve hızlı önlemlerin devreye gireceğini belirtti. “Hiç kimsenin gözünün yaşına bakılmamalıdır” diyen Bahçeli, Türkiye Cumhuriyeti'nin bağımsız ilerleyişinden vazgeçmeyeceğini ifade etti.

TUSAŞ SALDIRISINA TEPKİ

Bahçeli, geçtiğimiz günlerde TUSAŞ tesislerine yönelik gerçekleştirilen terör saldırısına da değinerek, “TUSAŞ tesislerine kadar gelip beş kardeşimizi şehit eden teröristlerle, bölücü terör örgütüyle, terörizm patentini kontrolünde tutan bölgesel ve küresel odaklarla yollarını ayırmayan kim ya da kimler varsa, demokrasi ve insanlık düşmanlığı ortak paydasında buluşmaları mutlak bir akıbet olacaktır” dedi.

CUMHURİYET BAYRAMI MESAJI

Bahçeli, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nın Türk milletinin aziz varlığının bir sembolü olduğunu belirterek, Türkiye Cumhuriyeti’nin temellerinin kahramanlık ve fedakarlıkla atıldığını vurguladı. Ayrıca, Cumhuriyetin kuruluşunun yıl dönümünde, Gazi Mustafa Kemal Atatürk ile Milli Mücadele kahramanlarını anarak, Türk milletinin birlik ve beraberlik içinde geleceğe yürüyüşünün süreceğine inandığını ifade etti.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Güncel Haberleri