Dezenformasyonla Mücadele Merkezi’nden ‘Dolandırıcılık’ uyarısı | Aman dikkat

İletişim Başkanlığı'na bağlı Dezenformasyonla Mücadele Merkezi (DDM) sosyal medya hesabı üzerinden dolandırıcılık uyarısı yaptı.

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı’na bağlı Dezenformasyonla Mücadele Merkezi sosyal medya hesabı üzerinden ‘E Devlet’ kullanılarak yapılmak istenen dolandırıcılığa dair uyarıda bulundu.

DMM’nin X hesabı üzerinden yapılan açıklamada bazı vatandaşların cep telefonlarına e-Devlet hesabınıza şifreniz ile giriş yapılmıştır. Giriş sizin değilse lütfen kontrol edin tarzında gelen kısa mesajların dolandırıcılar tarafından atıldığını belirtti. DMM, dolandırıcılığın gönderilen linke tıklama yoluyla yapılmasının amaçlandığını ve bu yöntemle vatandaşların e devlet şifrelerinin ele geçirilmesinin hedeflendiğini aktararak vatandaşları uyardı.

DMM, Kamu kurum ve kuruluşları adıyla bu tarz dolandırıcılık yöntemlerinin sıkça kullanıldığını söyleyerek vatandaşlara resmi kaynakları takip etme isteğinde de bulundu.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından da İBB Mezarlık Hizmetleri tarafından atılmış gibi gösterilen mesajlara dair 'dolandırıcılık' uyarısı gelmişti.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Güncel Haberleri