Dijital platformlarda neler var? Hafta sonu ne izleyebilirim?

Hafta sonu evde zaman geçirmek isteyenler için dijital platformlarda yeni ve ilginç filmler yer alıyor.

ÖZEL HABER - ÖMERCAN ÖZMEN

Hafta sonu dijital platformlar yine yeni içeriklerle izleyenleri karşılıyor. Eski yapımların da yeniden akışa eklendiği haftada sizin için derlediklerimize bakmadan ekran başına oturmayın.

ŞİMDİKİ ZAMAN - MUBI

Ayna Ayna filminden önceki, bu ilk uzun metrajında, yönetmen Belmin Söylemez; ABD’ye taşınmak isteyen Mina adındaki bir kadının, kahve falı bakarak geçimini sağladığı zamanlarda yaşadıklarını anlatıyor. Filmin başrollerini Sanem Öge, Şenay Aydın ve Ozan Bilen paylaşıyor.

İNŞALLAH ERKEK OLUR - MUBI

Amjad Al Rasheed'in ilk uzun metrajı, Cannes Film Festivali'nde Eleştirmenler Haftası bölümünde prömiyerini gerçekleştirdi. Bu Ürdün yapımı film, ülkenin Oscar adayı olarak seçildi. Hikaye, Nawal adındaki baş karakterin kocasının ansızın ölümüyle başlar. Kızının geleceğini düşünürken ailesinin mülklerini korumak isteyen Nawal, kocasının mirasını talep etmeye karar verir, ancak bu karar toplumun erkek çocuk sahibi olmayla ilgili normları nedeniyle zorlu bir mücadeleye dönüşür. Nawal, kocasının mirasına duyulan itirazlara rağmen kararlı bir şekilde ilerler. Ancak, erkek çocuk sahibi olmanın toplumdaki dinamikleri değiştirdiği bir ortamda, genç kadının mücadelesi giderek zorlaşır. Nawal, sadece kendi korkularıyla yüzleşmekle kalmaz, aynı zamanda kendi ahlaki duruşunu sorgulamak zorunda kalır.

DEAR COMRADES - BLUTV

1962’deki bir işçi grevi sonrası yaşanan Novocherkassk Katliamı fonunda, desteğini komünist devletten asla esirgemeyen bir tekstil fabrikası çalışanı Lyudmila’nın hikayesi anlatılıyor. Rus yönetmen Andrei Konchalovsky’nin filmi, 77. Venedik Film Festivali’nde, Jüri Özel Ödülü’nü kazanmıştı.

CEZAİLER - GAİN

Psikiyatrist David Rosenhan ve zeki yedi arkadaşı, tıp tarihinde önemli bir yer tutan Rosenhan Deneyi için bir araya gelirler. Deney kapsamında, farklı psikiyatri hastanelerine yatarlar ve doktorların gerçek hastalardan ayırt etme yeteneklerini sınarlar. Türkiye'de bu deneyi gerçekleştirmeye karar veren Psikiyatrist Mert Güngel, bir psikiyatri hastanesine yatış yapar ve kısa süre içinde bu deneyin içinde sıkışıp kalır. Güngel, zamanla David Rosenhan'ın yaşadığı kabusu tecrübe etmeye başlar. Kendisinin bir psikiyatrist olduğu gerçeğinden giderek uzaklaşan Güngel, hastaneden kurtulmak için elinden gelen her şeyi yapar.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Güncel Haberleri