Dilan Polat kimdir? Dilan Polat nereli ve ne iş yapıyor? Dilan Polat neden gündemde?

Sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımlarla adından sıkça söz ettiren Dilan Polat'ın hayat hikayesi araştırılıyor. Peki Dilan Polat kimdir? Dilan Polat neden gündemde? Detaylar haberimizde...

Sosyal medya üzerinden yaptığı paylaşımlar ve gösterişli hayatıyla dikkat çeken Dilan Polat'ın hayat hikayesi merak konusu oldu. Vatandaşlar tarafından merak edilen Dilan Polat kimdir? Dilan Polat nereli ve ne iş yapıyor? Dilan Polat neden gündemde? Sorularının cevabı haberimizde...

DİLAN POLAT KİMDİR?

Dilan Polat, 21 Temmuz 1990 tarihinde İstanbul'da doğdu. Eğitim hayatına İstanbul'da devam eden Polat, evli ve iki çocuk annesidir.

İş hayatına doğum fotoğrafçılığı ile başlamış ve birçok ünlü ismin fotoğrafçılığını yapmıştır. 2017'de Dilan Polat güzellik merkezlerinin kurucusu olarak bu alanda da sayısız başarıya ulaşıp, ismini duyurmayı başarmıştır. İş hayatındaki başarılarının yanı sıra Instagram'da binlerce takipçisi olan Dilan Polat sosyal medyada tanınırlığı ile de bilinmektedir.

DİLAN POLAT NEDEN GÜNDEMDE?

Son zamanlarda iş yerlerine yönelik silahlı saldırı haberlerinin ardından, çiftin vergi kaçırma suçlamalarıyla karşı karşıya kaldığı ortaya çıktı. Bu nedenle, Dilan Polat ve eşi Engin Polat'ın mal varlıklarına tedbir konuldu. Ayrıca birinci ve ikinci derece akrabalarının da mal varlıklarına el konuldu. Çift hakkında yurt dışı çıkış yasağı da uygulandı. Ayrıca Mali Suçları Araştırma Kurulu (MASAK) raporu, çiftin işletmeleri arasında şüpheli ilişkiler olduğunu ve naylon faturalarla vergi matrahını düşürmeye çalıştıklarını ortaya koydu.

4 AYRI SUÇLAMA

Öte yandan, Polat çifti ve aileleri hakkında İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Soruşturma Bürosu'nun bir soruşturma yürüttüğü de gün yüzüne çıktı. Bu soruşturma, Polat çiftine "suç örgütü kurmak ve yönetmek", "suç örgütüne üye olmak", "suç gelirlerini aklamak" ve "vergi Usul Kanunu'na aykırı davranmak" suçlarından 4 ayrı suçlamayla ilgili olarak sürdürülüyor.

Dilan Polat ve Engin Polat çiftinin işletmeleri arasında yer alan şirketler:

Dilan Polat Güzellik ve Kozmetik Hizmetleri, Dilan Polat Estetik Sağlık Hizmetleri, Milda Gayrimenkul Otomotiv Sanayi, Dipomed Medikal Kozmetik, Dilan Mücevherat, Milan Polat İnşaat Turizm, Sıla Doğu Güzellik Kozmetik, Rise And Shine Kozmetik, Nez Demir Güzellik Merkezi, Engin Polat'ın kişisel işletmesi ve Engin Polat Alüminyum.

MASAK raporu, Dilan Polat'ın internet üzerinden gerçekleştirdiği satışlardan elde ettiği kurum gelirlerini vergi matrahını düşürmek amacıyla sahte belgeler kullanmış olabileceğini gösteriyor. Ayrıca, Dilan Polat'ın sahibi olduğu Rise and Shine Kozmetik şirketinin sahte belge düzenleyicisi olarak faaliyet göstermiş olabileceği iddiasına da yer verildi. Bu rapor ayrıca, 3 tedarikçi şirketten toplamda 225 milyon 743 bin lira değerindeki mal alımlarının gerçek olmadığını ortaya koydu.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

İlgili Haberler

Dilan Polat'ın kardeşi Sıla Doğu gözaltında

Güncel Haberleri