Dilan Polat ve Engin Polat'a tahliye kararı!

Kara para aklama suçlamasıyla tutuklu bulunan ve sosyal medya fenomeni Banu Parlak'ın güzellik merkezine düzenlenen silahlı saldırının azmettiricisi oldukları iddiasıyla yargılanan Engin ve Dilan Polat çifti, bugün hakim karşısına çıktı. Küçükçekmece 3. Asliye Ceza Mahkemesi'nde görülen davada çift beraat etti. Dezenformasyonla Mücadele Merkezinden ise haberlere ilişkin açıklama geldi.

Duruşmaya başka suçtan tutuklu bulunan Dilan ve Engin Polat çifti ile diğer bazı sanıklar katıldı. Banu Parlak ve taraf avukatları da mahkemede hazır bulundu. Dilan Polat’ın kızı da seyirci olarak duruşmayı izledi.

BANU PARLAK ŞİKAYETİNİ GERİ ÇEKTİ

Duruşma öncesinde, Banu Parlak mahkemeye sunduğu dilekçeyle Dilan ve Engin Polat çiftinden şikayetini geri çekti. Diğer sanıklar hakkındaki şikayeti ise devam etti.

DURUŞMADA DUYGUSAL ANLAR

Dilan Polat duruşma sırasında fenalaşarak gözyaşlarına boğuldu ve "Allah'ım ne zaman bitecek" diyerek ağladı. Banu Parlak, Dilan Polat’a destek vererek "Buradayım Dilan, buradayım geçecek bunlar bitecek" dedi. Bu sözler üzerine Dilan Polat duruşma salonundan çıkarıldı ve cezaevine geri gönderildi.

SAVCININ TALEBİ VE KARAR

Duruşma savcısı, dosyanın İstanbul 37. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki başka bir dosyayla birleştirilmesi ve tutuklu sanıkların tutukluluk hallerinin devam etmesi talebinde bulundu. Ancak mahkeme, Dilan Polat, Engin Polat ve Sezgin Polat’ın tahliyesine karar verdi. Diğer 4 tutuklu sanığın ise tutukluluk hallerinin devamına hükmedildi.

TAHLİYE SONRASI SEVİNÇ

Banu Parlak, duruşma salonu dışında Dilan Polat'ın kızına sarılarak tahliye kararına sevindi. Basın mensuplarına açıklama yapan Parlak, "Dilan'ı gördünüz yere yığıldı, resmen bilinci kapalı gibiydi. Kendimi tutamadım, sonuçta bir geçmişimiz de var" dedi.

DMM'DEN AÇIKLAMA GELDİ

Dezenformasyonla Mücadele Merkezinden (DMM) basında yer alan Dilan Polat haberlerine ilişkin açıklama geldi. DMM'nin açıklamasında şu ifadelere yer verildi:

"Bazı basın yayın organları ve sosyal medya hesapları tarafından paylaşılan, “Dilan Polat ve Engin Polat tahliye edildi” iddiası manipülasyon içermektedir.

'Suç Gelirlerinin Aklanmasının Önlenmesi, Vergi Usul Kanunu ile Futbol ve Diğer Spor Müsabakalarında Bahis ve Şans Oyunları Düzenlenmesi kanunlarına muhalefet' suçlarından yargılanan Dilan Polat, Engin Polat ve Sezgin Polat tutuklu olarak yargılanmaya devam etmektedir.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Güncel Haberleri