Diş estetiğine karar verenler dikkat! Uzmanların bu tavsiyesine kulak verin...

Diş estetiği, kişisel bakımda önemli bir yer tutarken, Diş Hekimi Furkan Arslan, doğru tedavi yöntemleri ve dikkat edilmesi gereken noktalar hakkında bilgilendirmelerde bulundu. Diş beyazlatma, gülüş tasarımı ve sağlıklı ağız bakımı gibi estetik uygulamaların detaylarına dair önemli ipuçları haberimizde.

ÖZEL HABER: GAMZE ERDOĞAN

Diş estetiği, günümüzde pek çok kişinin ilgisini çeken ve kişisel bakımda önemli yer tutan bir konu haline gelmiş durumda. Sağlıklı ve estetik bir gülüş için yapılacak işlemlerden önce, doğru bilgiye sahip olmak büyük önem taşıyor. Diş Hekimi Furkan Arslan, diş beyazlatmadan gülüş tasarımına kadar pek çok popüler uygulama hakkında merak edilen soruları anadolugazete.com.tr okurları için yanıtladı.

DİŞ ESTETİĞİ NEDİR?

Diş estetiği, dişlerinin daha estetik ve doğal bir görünüme kavuşmasını amaçlayan uygulamalardan oluşuyor. Diş Hekimi Furkan Aralan, diş estetiği ile ilgili şu bilgileri paylaştı: “Bu kapsamda dişlerin rengini, formunu, dizilimini ve diş eti uyumunu iyileştiren tedaviler gerçekleştirilir. Diş estetiği uygulamaları sayesinde kişilerin gülüşü estetik olarak daha hoş bir görünüme kavuşur, aynı zamanda özgüvenleri artar ve ağız sağlığı genel olarak iyileştirilir. Estetik diş hekimliği, bireyin yüz yapısına ve kişisel beklentilerine uygun tedavi seçeneklerini sunarak kişiye özel bir gülüş tasarımı hedefler.”

DİŞ ESTETİĞİNDE EN POPÜLER UYGULAMALAR

Diş estetiği günümüzde pek çok farklı uygulama ile yapılabiliyor. En çok tercih edilen tedavi yöntemleri arasında diş beyazlatma, zirkonyum kaplama, porselen veneer, diş eti estetiği, diş sıkma tedavileri ve şeffaf plak tedavisi yer alıyor. Diş estetiği ile ilgili merak edilen soruların başında ise diş temizliği ve diş beyazlatma arasındaki farklar geliyor.

DİŞ TEMİZLİĞİ VE DİŞ BEYAZLATMA ARASINDAKİ FARK

Furkan Arslan, diş temizliği ve diş beyazlatma arasındaki farkı şu sözlerle açıkladı: “Diş temizliği, tıbbi adıyla detartraj, diş yüzeyindeki taşları ve lekeleri temizleme işlemidir. Bu işlem, dişlerin sağlıklı ve doğal rengini ortaya çıkarmak için yapılır. Diş beyazlatma ise estetik amaçlı uygulanan, kimyasallarla kullanılan bir işlemdir ve dişleri birkaç ton açmayı hedefler. Diş beyazlatma ev tipi ve ofis tipi olmak üzere iki şekilde uygulanır. Ev tipi beyazlatma daha uzun süre kalıcılık sağlayabilir. Bazen iki yöntemi bir arada kullanarak, hem ev tipi hem de ofis tipi beyazlatmayı hastalarımıza klinikte uyguluyoruz. Bu işlemler, doğru yöntemlerle ve uzman diş hekimi kontrolünde yapıldığında dişlere herhangi bir zarar vermez.”

“DİŞ BEYAZLATMA DİŞ MİNESİNE ZARAR VERMEZ; ANCAK...”

Diş beyazlatma işleminin diş yapısına olan etkisi hakkında bilgi veren Arslan, “Diş beyazlatma yılda bir kez uygulandığında diş minesine zarar vermez; ancak her ay gibi sık aralıklarla veya dişlerde çatlak, çürük, aşınma, diş eti problemi gibi sorunlar varken uygulandığında tavsiye edilmez ve uygulanmamalıdır. Diş beyazlatma işleminin etkisi kişiden kişiye değişir, ancak genelde gözle görülür bir beyazlık sağlanır. Bu işlemden sonra çay, sigara, renkli gıdalar gibi etkenlerden uzak durmak, işlem kalıcılığını artırır. Bu süreçte ‘beyaz diyet’ olarak adlandırdığımız, kremalı ürünler gibi renk bırakmayan gıdaların tercih edilmesi önemlidir.” dedi

GÜLÜŞ TASARIMI NEDİR?

Son yıllarda popüler diş hekimliği uygulamalarından olan “gülüş tasarımı” hakkında, hastanın ihtiyacına göre değişen yöntemlerin olduğunu söyleyen Arslan, “Estetik diş hekimliği, son yıllarda “gülüş tasarımı” kavramıyla da sıkça gündeme geliyor. “Gülüş tasarımı; dişlerin rengi, dizilimi ve simetrisi gibi unsurların kişinin yüz oranına, cilt ve saç rengine uyumlu olacak şekilde düzenlenmesi anlamına gelir. Hastanın ihtiyacına göre; sadece diş beyazlatma, şeffaf plak veya tel tedavisi, minimal düzeltmeler veya lamina uygulamaları gibi tedaviler tercih edilir. Böylece hem fonksiyonel hem de estetik bir sonuç elde edilir” dedi.

“MERDİVEN ALTINDAKİ KLİNİKLERDEN UZAK DURUN!”

Diş estetiği, uzmanlık gerektiren bir alan olmasına rağmen, bazı düşük maliyetli ve kalitesiz kliniklerde de uygulanıyor. Furkan Arslan, “Maalesef, ekonomik sebeplerden dolayı bazı hastalar düşük maliyetli ve kalitesiz uygulamalara yöneliyor. Oysa estetik tedaviler uzmanlık ve doğru planlama gerektirir. Bu nedenle, doktor seçimi yaparken doktorun yaklaşımı, hastanın istek ve beklentilerini anlama yeteneği, sunduğu tedavi planının uygunluğu gibi unsurlar önemlidir!” diyerek bu işlemi yaptırmak isteyenleri uyardı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Güncel Haberleri