Dışişleri Bakanı Fidan: "İki devletli çözümü uygulamak için İsrail'in iyi niyetini bekleyemeyiz"

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Birleşmiş Milletler (BM) 79. Genel Kurulu marjında düzenlenen, İslam İşbirliği Teşkilatı (İİT), Arap Ligi, Avrupa Birliği (AB) ve Norveç'in katıldığı Gazze Temas Grubu toplantısında önemli açıklamalarda bulundu.

Fidan, İsrail'in Gazze'deki saldırılarının "öldürme çılgınlığı" olarak devam ettiğini belirterek, ateşkes görüşmelerinin her seferinde İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu tarafından engellendiğine dikkat çekti.

İsrail'in saldırganlığını Batı Şeria, Doğu Kudüs ve Lübnan'a yaydığını ifade eden Fidan, "Netanyahu yüzünden bölgemiz alevler içinde" dedi. Fidan, uluslararası toplumun kurallara dayalı düzeninin zarar gördüğünü ve İsrail'in saldırılarının soykırım boyutlarına ulaştığını vurguladı.

Fidan, Filistin Devleti'nin Birleşmiş Milletler'in tam üyesi olması gerektiğini belirterek, "İki devletli çözümü uygulamak için İsrail'in iyi niyetini bekleyemeyiz" dedi. Fidan, Türkiye'nin iki devletli çözümün sağlanması için garantörlük mekanizması önerisini de hatırlatarak, bu çözümün bir an önce hayata geçirilmesi gerektiğini vurguladı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Güncel Haberleri