Dışişleri Bakanlığından 'ateşkes' yorumu

Dışişleri Bakanlığı, İsrail ile Hamas arasındaki esir takası hakkında yazılı açıklama gerçekleştirdi. Bakanlıktan yapılan açıklamada, 4 günlük insani aranın olumlu bir gelişme olarak görüldüğü belirtildi.

İsrail ile Hamas arasında 4 günlük ateşkeste anlaşma sağlandı. Buna göre, 23 Kasım günü Hamas tarafından ilk rehineler teslim edilmeye başlanacak.

Bu gelişme sonrasında Dışişleri Bakanlığından açıklama geldi.

Bakanlıktan yapılan açıklamada, rehine ve tutukluların bir kısmının serbest bırakılacağı ve insani yardımın Gazze'ye girişinin sağlanmasını içeren anlaşmaya 'tam riayet edilmesinin' beklendiği ifade edildi.

İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarına en sert tepkiyi veren Türkiye, Gazze'deki insani dramın sonlandırılması için diplomasisini sürdürüyor.

Dışişleri Bakanlığından yapılan açıklamada yapılan anlaşmanın 'akan kanın bir nebze olsun hafifletilmesi bakımından olumlu bir gelişme' olarak görüldüğü belirtildi.

Katar'ın arabuluculuk görevinde yer almasını takdirle karşılandığı belirtilen açıklamada, çatışmaların bir an önce sona ermesi ve iki devletli çözüm temelinde kalıcı bir barışın sağlanmasının temenni edildiği ifade edildi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

İlgili Haberler

İsrail-Filistin savaşında 48. gün: Dünyanın gözü bu ateşkeste

Güncel Haberleri