Dışişleri Bakanlığı'ndan Mescid-i Aksa'da sinagog yapılması önerisine sert tepki: "Sağduyulu herkesi endişeye sevk etmiştir"

Dışişleri Bakanlığı'ndan İsrail Ulusal Güvenlik Bakanı Itamar Ben-Gvir'in Mescid-i Aksa'da sinagog yapılması önerisine sert tepki geldi.

Bakanlık, Ben-Gvir’in açıklamalarını "İsrail’in Kudüs’teki kutsal mekanların ve Kudüs’ün statüsünü ve kimliğini değiştirme çabalarının yeni ve son derece tehlikeli bir örneği" olarak nitelendirdi.

Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan yazılı açıklamada, Ben-Gvir’in Mescid-i Aksa’da sinagog yapılması yönündeki önerisinin sadece İslam dünyasında büyük bir infiale yol açmakla kalmayıp, sağduyulu herkesi de endişeye sevk ettiği vurgulandı. Açıklamada, Mescid-i Aksa'nın münhasıran Müslümanlara ait kutsal bir mekan olduğuna ve bu tür provokasyonların tüm dünyadaki Müslümanların hissiyatını rencide ederek gerginliklere neden olduğuna dikkat çekildi.

İsrail hükümetinin Filistin halkına yönelik saldırılarının bölgesel ve küresel istikrarı giderek daha fazla tehdit ettiği ifade edilen açıklamada, "İsrail saldırganlığının durdurulması ve Filistin halkına koruma sağlanması için uluslararası toplumun harekete geçme zamanı gelmiştir" denildi. Bu açıklamalar, uluslararası toplumun Filistin sorununa daha etkin bir şekilde müdahil olması çağrısını içeriyor.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Güncel Haberleri