Diyanet İşleri Başkanı Erbaş’tan barışa çağrı

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, İsrail’in Gazze’ye yönelik saldırılarına ilişkin olarak Müslüman alimler ve farklı inançlara sahip din adamlarıyla birlikte bir basın toplantısı düzenledi. Taksim Camii önünde gerçekleşen "Barışa Çağrı" etkinliği, 15 farklı ülkeden din adamlarının katılımıyla yapıldı.

DİB Başkanı Erbaş, burada yaptığı açıklamada, "Başta İslam ülkeleri olmak üzere uluslararası kuruluşlar, Filistin ve çevresinde yaşanan soykırımı durdurmak için derhal harekete geçmelidir" dedi. Gazze’de yaşananlara dikkat çeken Erbaş, Siyonist güçlerin saldırılarında 40 binden fazla masum insanın hayatını kaybettiğini, 17 binden fazla çocuğun hunharca öldürüldüğünü vurguladı. Gazze'nin, yıllardır süren bir abluka altında adeta bir açık hava hapishanesine dönüştüğünü belirtti.

Erbaş, "Zalimlerin terör estirdiği Gazze’de hastaneler, okullar ve ibadethaneler dahi bombalanmıştır. Bazı devletler, işgalcilerin hukuki ve vicdani dayanağı olmayan bu katliamlarına destek vermekte, savaşı bölgeye yaymakta ve toprak gaspına devam etmektedir" ifadelerini kullandı.

"LANETLİ KAVİM BİRAN ÖNCE DURDURULMALI"

Erbaş, "Uluslararası savaş hukukuna uymak gibi bir niyeti olmayan bu lanetli kavmin bir an önce durdurulması hayati önem taşımaktadır." diyerek, bu zulmü destekleyen Batılı devletlerin gerçeğe gözlerini kapatmamaları gerektiğini vurguladı. Ayrıca, mazlumları korumak amacıyla bölgeye barış gücü gönderilmesi çağrısında bulundu.

Sözlerine devam eden Erbaş, Filistin’deki vahşetin sadece Müslümanların değil, tüm insanlığın meselesi olduğunu belirtti. "Akıl ve vicdan sahibi herkesin bu zulme karşı sesini yükseltmesi ve boykot çağrısına uyması insan olmanın gereğidir." dedi. Erbaş, Siyonizm karşıtı vicdan sahibi Yahudilerin de bu soykırıma karşı mücadelelerini artırmalarını beklediğini ifade etti.

"DÜNYAYI İYİLİKLER DEĞİŞTİRECEK"

Erbaş, "Filistin, Gazze ve Kudüs, farklılıkları zenginlik olarak gören insanların birlikte yaşadığı barışın yurdu olacaktır. İnanıyoruz ki nihai zafer, zalimlere karşı mücadele eden iyilerin olacaktır." şeklinde konuşarak, dünyayı iyiliklerin değiştireceğine inandığını dile getirdi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Güncel Haberleri