Diyarbakır’da Türkiye Güzellikleri Sergisi ziyarete açıldı

Diyarbakır’ın Dağ Kapı Meydanı, Türkiye'nin dört bir yanından güzellikleri yansıtan özel bir sergiye ev sahipliği yapıyor. Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından organize edilen Kültür Yolu Festivalleri kapsamında düzenlenen Türkiye Güzellikleri Sergisi, 12 Ekim’de sanatseverlerin ziyaretine açıldı. Sergi, 20 Ekim'e kadar Dağ Kapı Meydanı’nda gezilebilecek.

ÖZEL HABER: GÜNSU ÖZMEN

Serginin ilk gününde Diyarbakırlılar büyük ilgi gösterirken, sergiye 30 usta fotoğrafçının çektiği 39 fotoğraf damgasını vurdu. Türkiye Foto Muhabirleri Derneği (TFMD) tarafından organize edilen bu sergi, Türkiye’nin kültürel ve doğal güzelliklerini fotoğraflarla anlatmayı amaçlıyor.

ULUSLARARASI DÜZEYDE BEĞENİ TOPLADI

Daha önce Almanya, ABD, Rusya, Güney Afrika, Hindistan ve Arjantin gibi 20’den fazla ülkede sergilenen Türkiye Güzellikleri Sergisi, Diyarbakır’ın ardından Türkiye’nin farklı şehirlerinde de sanatseverlerle buluşmaya devam edecek.

TFMD Başkanı Rıza Özel, serginin Diyarbakır’da düzenlenmesinden büyük memnuniyet duyduklarını belirtti. Özel, “Türkiye Güzellikleri Sergisi bugüne kadar 20 ülkede beğeniye sunuldu. Kültür Yolu Festivalleri kapsamında şimdi de ülkemizin çeşitli şehirlerinde vatandaşlarımızla buluşacak. Diyarbakır’da bu sergiyi açarak, kent sakinlerine ülkemizin doğal ve kültürel zenginliklerini tanıtmanın gururunu yaşıyoruz” dedi.

YILIN EN İYİ FOTOĞRAFLARI

Sergide yer alan fotoğraflar, Türkiye Foto Muhabirleri Derneği'nin düzenlediği Yılın Basın Fotoğrafları yarışmasına katılan ve Türkiye Güzellikleri kategorisinde ödül kazanan eserlerden oluşuyor. Bu kategoriye her yıl 5 binden fazla fotoğraf başvuru yaparken, en iyi fotoğraflar Türkiye'nin doğal ve kültürel mirasını dünya çapında tanıtıyor.

SERGİDE FOTOĞRAFI OLAN İSİMLER

Ahmet Faruk Sarıkoç, Ahmet Aslan, Ahmet Turan Kural, Ali Mermertaş, Beytullah Eles, Cem Öksüz, Gülin Yiğiter, Erdem Şahin, Ekrem Kalkan, Emrah Gürel, Emrullah Akgün, Ercan Arslan, Esengül Alıcı, Hasan İçel, İsa Cıda, İsmail Serhat Şahin, Levent Kulu, Mehmet Aslan, Meriç Aktar, Metin Öztürk, Ozan Güzelce, Rıza Özel, Selahattin Sönmez, Selçuk Şamiloğlu, Seymen Bozarslan, Sinan Çakmak, Soner Kılınç, Ufuk Turpcan, Ünal Çam, Tolga Adanalı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Güncel Haberleri