Diyarbakırlı hoca Ramazan Pişkin'in ölümünde tarikat izi mi var? Sosyal medyayı karıştıran iddia

Bugün bıçaklanarak öldürülen "Ramazan Hoca" lakaplı Ramazan Pişkin'in, ölümünden kısa bir süre önce yaptığı açıklamalar sosyal medyada gündem oldu.

TikTok hesabından paylaştığı videolarda, tarikat üyelerinin kendisine iftira attığını ve tehdit ettiğini iddia eden Pişkin, "Ben tüm tarikatlara bir şey demişim gibi benim üzerimden yoğun bir kampanya yürütüyorlar. Tarikatların hepsine sapık demiyorum ama tarikatlar hurafelerle doludur. Tarikatlar bir yorumdur. Kuran'ın parçası değildir. Biz kimseye hakaret etmiyoruz, edebimizle söylüyoruz. Biz yüce Allah ile geldik onunla gideriz. Dükkana kendini bilmez bazıları geliyor ortalığı karıştırıyor. Burada bizi rahatsız ediyorlar. Ben onları Allah’a havale ediyorum. Onlara ortalığı karıştırmayın diyorum, onlar 'Ramazan Hoca bizi kovuyor' diyorlar. Benim kimseden korkum yok. Benim Anayasam Kuran, önderim Hazreti Muhammed" ifadelerini kullanmıştı.

Pişkin'in iş yerinde bugün yaşanan bir tartışma sonrasında bıçaklı saldırıya uğrayarak hayatını kaybetmesi, cinayetin arkasındaki nedenlerle ilgili soru işaretlerine neden oldu. Olayla ilgili polis soruşturması sürüyor.

NE OLMUŞTU?

Diyarbakır Ulu Camii’de yaptığı dini konuşmalarının ve yaptığı tebliğlerin ardından “Ramazan Hoca” olarak ünlenen Pişkin’in bir kişi ile bilinmeyen bir sebeple tartışmaya başladığı ve ardından bu kişi tarafından bıçaklanarak öldürüldüğü açıklanmış ve İstanbul Valiliği tarafından failin araştırıldığı bildirilmişti.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Güncel Haberleri