Diyetisyen Demircioğlu kilo artışlarına yönelik uyarı yaptı!

Kış aylarında insanlar soğukla mücadelenin yanında bir de kilo alım süreci ve sağlıklı beslenme ile uğraşıyor. Kışın gelen hareketsizlik ve doğru beslenmeme ile beraber insanlar, kilo almaya başlıyor ve istenmeyen görüntüler ortaya çıkıyor. Bu gibi durumların yaşanmaması için Diyetisyen Selma Demircioğlu, anadolugazete.com.tr’ye açıklama yaptı.

ÖZEL HABER: SAMET EKER

Kışın birçok insan yediği ürünlerden ve hareketsizlikten dolayı kilo artışıyla karşı kaşıya kalıyor. Vücutlarında istenmeyen görüntüler ve sağlık problemleri oluşmaması adına Diyetisyen Selma Demircioğlu, anadolugazete.com.tr’ye yaptığı açıklamalarla vatandaşları uyardı.

“KIŞ SEBZELERİ VE MEYVELERİ DİYET PROGRAMINA DAHİL EDİLMELİ”

İlk başta kışın neden kilo aldığımıza yönelik açıklama yapan Diyetisyen Selma Demircioğlu sözlerine şöyle başladı: “Yazın hareketlilik daha fazla olduğu için insanlar daha fazla sosyalleşebiliyor. Kilo alma süreci aslında bununla da ilişkili olabiliyor. Kışın ofis ortamında daha çok çalıştığımız için hareket alanımız kısıtlanmış oluyor. Bundan dolayı kilo artışının yanında insanlar kışın çok yağlı yemeklere yöneliyor, bu kilo almaya iten bir durum. Bu durumda insanlar diyet listeleriyle yani bir diyetisyenle ilerlemesi daha doğru olacaktır. Burada ayrı bir konuya giriş yapmak gerekirse dikkat edilmesi gereken konulardan biri de sebze ve meyveleri mevsiminde tüketmektir.

Kış ve yaz sebzelerini veya meyvelerini ayırdığımız da insanlar yazın daha fazla ürün olduğunu düşünüyor. Aslında böyle değil çünkü kış sebzeleri ve meyveleri de çok çeşitli ve posası yüksek, kaliteli ürünlerdir. Kış ürünleri diyet programlarında yer alırsa hem kilolarını korumuş olurlar hem de bağırsak ve sağlıkları için daha iyi olacaktır. Kış sebzeleri diye örnek vermek gerekirse; kereviz, karnabahar, havuç, lahana gibi bu tarz Sebzeler çorbalara veya güveçlerine eklerlerse yemekleri ve diyetleri daha zengin olacaktır.”

“EGZERSİZ VE SU TÜKETİMİNE DİKKAT EDİLMELİ”

Her mevsimin sebzesinin ve meyvesinin zamanında yenilmesi gerektiğini ifade eden Demircioğlu, buna dikkat edildiğinde kilo alım süreci olmayacağına işaret etti. Bunun yanında diyet programının önemli bir etmen olduğunu anlatan Selma Demircioğlu şöyle dedi: “Kışın çilek yoktur, çilek tüketmezsek hormon almamış oluruz. Böylelikle vücudumuza yapay bir şey girmemiş olur. Yapay bir şeyi vücudumuza sokmayıp diyetimize dikkat ettiğimizde kilo alım sürecini kontrol altında tutmuş oluruz. Kışın fazla hareket olmadığından kilo alım sürecini engellemek için evde egzersiz yapabiliriz. Günlük olarak yapılacak hareketleri belirleyip, yazın yürüyüşlerle geçirdiğimiz vaktimizi evde oluşturduğumuz egzersiz programları ile telafi edebiliriz. Bunun yanında yazın insanların su tüketim oranları çok yükseliyor fakat kış ayları geldiğinde yaz aylarındaki artış yerini yüksek oranda azalmaya bırakıyor. Bunun kesinlikle önüne geçilmeli. Diyet programı suyla mutlaka takviye edilmeli. Kahve ve çay tüketimi ne kadar artış gösteriyorsa ne kadar kullanıyorsak bir o kadar da su içmeliyiz. Kilo kontrolünün en önemli etmenlerinden birisi su tüketimidir.”

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Güncel Haberleri