DKMP Genel Müdürlüğü Kurban Bayramı için hazırlıklarını tamamladı!

Tarım ve Orman Bakanlığına bağlı Doğa Koruma ve Milli Parklar (DKMP) Genel Müdürlüğü, 9 günlük Kurban Bayramı tatilinde doğayla iç içe vakit geçirmek isteyen ziyaretçiler için hazırlıklarını tamamladı. DKMP Genel Müdürlüğü yetki alanındaki milli parklar ve tabiat parklarında bulunan tesislerin bakım ve onarımları yapılırken, ziyaretçilerin güvenliği ve rahatlığı için gerekli tüm önlemler alındı.

DKMP Genel Müdürlüğü, yaz aylarının gelmesiyle birlikte bayram tatilinde korunan alanlara olan ilginin artacağını öngörerek, 49 milli park ve 265 tabiat parkını ziyaretçilerin huzurla vakit geçirebileceği hale getirdi. Bu alanlar, havası, suyu, tarihi ve doğal güzellikleriyle şehir hayatından uzaklaşmak isteyenler için ideal birer kaçış noktası sunuyor.

YÜZLERCE KORUNAN ALAN ZİYARETÇİLERİNİ BEKLİYOR

DKMP yönetiminde toplamda 662 korunan alan bulunuyor. Bu alanlardan 49 milli park ve 265 tabiat parkı ziyaretçilere açık. Ayrıca, 31 tabiatı koruma alanı, 110 tabiat anıtı, 85 yaban hayatı geliştirme sahası, 14 ramsar alanı ve 108 sulak alan da bu kapsamda yer alıyor.

Geçtiğimiz yıl 4 günlük Kurban Bayramı tatilinde 4 milyon 601 bin 672 kişi tarafından ziyaret edilen korunan alanlar, bu yıl da yoğun ilgi görmesi bekleniyor. En çok ziyaret edilen alanlar arasında Beydağları Sahil Milli Parkı, Marmaris Milli Parkı ve Ormanya Tabiat Parkı gibi popüler destinasyonlar bulunuyor. 2023 yılında ise toplamda 63 milyon 679 bin 581 kişi doğayla buluştu.

BAKAN YUMAKLI’DAN YANGIN UYARISI

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, vatandaşları milli parklar ve tabiat parklarında doğayla buluşmaya davet ederken, orman yangınları konusunda da uyarılarda bulundu. Yumaklı, "Vatandaşlarımızdan en büyük beklentimiz, orman yangınları konusunda tedbirli davranmalarıdır. Nitekim, büyük kısmı ihmal ve dikkatsizlik olmak üzere yangınların yüzde 90’ının insan kaynaklı olması, bizlere büyük sorumluluk yüklüyor" dedi.

Yumaklı, ziyaretçilerin orman çöpleri konusunda daha dikkatli olmalarını ve yangına sebebiyet verecek ihmallerden kaçınmaları gerektiğini vurguladı. Ayrıca, tüm vatandaşların Kurban Bayramı'nı tebrik ederek, huzur dolu bir bayram geçirmeleri temennisinde bulundu.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Güncel Haberleri