Doğal kaynak suyu sıcaklardan bunalanların gözdesi oldu

Bingöl'ün Ilıcalar beldesinde bulunan ve şifalı olduğu düşünülen doğal kaynak suyu, sıcak havalardan bunalan vatandaşlar ve yüzmek isteyen çocuklar için cazip bir uğrak noktası haline geldi. Hava sıcaklıklarının 30 dereceyi geçtiği kentte, serinlemek isteyenler göl ve göletlere akın ediyor. Ilıcalar beldesindeki doğal kaynak suyu da bu talebin önemli bir parçası.

Kayalıkların altından çıkan ve şifalı olduğuna inanılan doğal kaynak suyu, ılık olmasına rağmen yaz aylarında serinletici etkisiyle ilgi görüyor. Çocuklar burada yüzme pratiği yaparken, aileler serinlemek ve hafta sonunu değerlendirmek için bu doğal güzellikte vakit geçiriyor.

ÇEVREYE DUYARLILIK ÇAĞRISI

Hafta sonları Ilıcalar beldesindeki bu doğal mekanı tercih eden vatandaşlar, suyun doğal ve temiz olduğunu vurgulayarak, çevreyi kirletmemeleri konusunda ziyaretçilere çağrıda bulundu. Oğluyla serinlemek için bölgeye gelen Servet Aktay, “Doğal bir yer, çok güzel bir yer ama ilgilenen yok. Yetkililerin buraya el atması ve çevre düzenlemeleri yapması gerekiyor.” dedi.

Sancak beldesinden ailesiyle gelen Hüseyin Çayır ise, “Bingöl’de sıcaklıklar 35 dereceye yaklaştı. Bu yüzden herkes serinlemek için buraya geliyor, biz de geldik. Doğal bir yer, kayaların altından sıcak su çıkıyor. Kışın bile girilebilir. Ancak bakımının yapılması lazım, gelen insanların biraz daha duyarlı olması gerekiyor.” şeklinde konuştu.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Güncel Haberleri