DP Buca İlçe Yönetimi AK Parti'ye geçti: Rozeti Hamza Dağ taktı...

Demokrat Parti Bulca ilçe Başkanı Remzi Doğan ve 32 partili istifa ederek AK Parti'ye geçti. Demokrat Parti yönetiminin seçime tek başına girmeme kararına tepki olarak istifa ettiklerini belirten Doğan, "Kendi logomuzla Buca'da seçime girsek kazanıyorduk. Ama yönetim CHP adaylarını destekleme kararı aldı. Biz de topluca istifa ettik. Hamza Dağ'ı başkan, İzmir'i de yeniden demokratların kalesi yapmak için AK Parti'ye geçtik" dedi.

Demokrat Parti Buca İlçe Başkanı Remzi Doğan, yönetim Kurulu üyeleri dahil 32 partili topluca istifa ederek AK Parti'ye geçti. Remzi Doğan ve arkadaşlarına rozeti AK Parti İzmir Belediye Başkan adayı Hamza Dağ taktı.

www.anadolugazete.com.tr'ye istifa gerekçesini DP yönetiminin 31 Mart tarihinde yapılacak olan yerel seçime önce tek başına girme kararı alıp sonradan vazgeçmesine tepki olduğunu belirten Remzi Doğan ‘’ Yerel Yönetimlerde Partimiz Genel başkanımızca tüm il ve İlçelerde kendi logomuz ile seçime gireceğimiz söylenmiş, bizde buna göre hazırlık yapmıştık, daha sonra Genel Başkanın 'Ankara, İstanbul ve Isparta gibi yerlerde aday çıkarmıyoruz' diye açıklama yapması bu kararımızda etkili oldu." dedi.

CHP liderliğindeki 6'lı masada yer alan ve yeni kurulmuş partilerin15'er milletvekili çıkardığını, 77 yıllık Demokrat Parti'ye ise 5 milletvekilliği verildiğini anımsatan Remzi Doğan şunları söyledi:

Benzer bir hatanın yerelde yaşanmaması için karar almıştık. Ben 3. Yol ittifakı kurmuştum. Geçen Seçim'de CHP Buca'da 15 bin farklı belediyeyi kazandı. Eğer biz seçime 3. yol ittifakı ile girseydik, belediyeyi kazanıyorduk.

İzmir bir dönem demokratların kalesiydi. Şimdi CHP'nin kalesi oldu. Yıllardır Merkezi yönetim ile Yerel yönetimler arasına sıkışıp sandviç haline gelmiş tabanımızın önünü açmak için, Yönetim kurullarımızla böyle bir karar almamıza neden oldu. Biz İzmir'i yeniden demokratların kalesi, Hamza Dağ'ı da başkan yapmak için böyle bir karar aldık ve AK Parti'ye geçtik.

Ayrıca tüm yönetimlerimin ortak kararı ile İzmir’de değişimin Sayın Hamza Dağ, Buca’da ise Adnan Öztekin ile sağlanıp daha iyi bir hizmetin sunulacağı kanaatinde de fikir birliği sağladık. Bizi takip eden istifalar olacağını biliyorum.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Güncel Haberleri