Domuz Bağı Yöntemi: İnsanlar üzerinde kullanılan vahşi bir işkence metodu

Domuz bağı, Türk Dil Kurumu (TDK) tarafından, bükülmüş dizler arasına başın sokulması, el ve ayakların boyunla birlikte bağlanarak kişinin kımıldayamayacak bir duruma getirilmesi yoluyla uygulanan vahşi bir işkence biçimi olarak tanımlanır.

Domuz bağı yöntemi, kişinin ölümüne neden olan vahşi bir işkence biçimidir. Bu işkence yöntemi, kişinin tamamen hareketsiz hale getirilmesi amacıyla kullanılır. Bacakların bükülmesi sırasında kanın birikmesi, vücut üzerinde büyük bir baskı oluşturur. Kişi, bu baskıya karşı koymak istese de kaslar buna karşı koyamaz. Bacaklar yavaşça açılmaya başlar ve kişi kendini boğuluyormuş gibi hisseder. Bu acı verici süreç sonucunda kişi vahşice ölür.

Domuz bağı yöntemi, özellikle terör örgütleri tarafından kullanılmış ve birçok kişi bu yöntemle öldürülmüştür. Özellikle 1990'lı yıllarda Türkiye'de Hizbullah terör örgütü ile ilişkilendirilmiştir. Bu yöntemin kullanılması, insan hakları ihlali olarak kabul edilir ve ciddi suçlamalara yol açar.

Son zamanlarda İstanbul'da bir cinayette bu dehşet verici yöntemin kullanılması, kamuoyunda büyük bir infial yaratmıştır. Domuz bağı, işkence ve ölümle sonuçlanan ciddi suçlarla ilişkilendirilen bir işkence biçimi olarak kabul edilir ve toplumda büyük tepkilere neden olur.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Güncel Haberleri