Domuz eti iddialarının odağındaki Köfteci Yusuf'tan açıklama geldi!

Son günlerde Türkiye'nin en ünlü restoran zincirlerinden Köfteci Yusuf, ürünlerinde domuz eti kullanıldığına dair çıkan raporlarla kamuoyunda büyük yankı uyandırdı. İddiaların ardından sessizliğini bozan firma, yaptığı yazılı açıklamayla suçlamaları kesin bir dille reddetti.

Şirket, numune alma ve analiz süreçlerinde yapılan hataların, sonuçları yanlış etkilediğini vurgulayarak, "Ürünlerimizde asla domuz eti kullanılmamıştır" dedi.

"NUMUNE ALMA SÜRECİNDE HATALAR YAPILDI"

Köfteci Yusuf’tan yapılan açıklamada, şubelerinden alınan döner ve köfte numunelerine dayanarak çıkan analiz sonuçlarının, hatalı numune alma süreçlerinden kaynaklandığı belirtildi. İlk numunenin 15 Şubat 2024'te Ankara Çankaya'daki bir şubeden, ikinci numunenin ise 29 Şubat 2024'te Ankara Etimesgut'taki başka bir şubeden alındığı ifade edildi. Ancak her iki durumda da çiğ ürünlerden şahit numune alınmadığı, bu durumun sürecin güvenilirliğini zayıflattığı vurgulandı.

"OLUMSUZ SONUÇLAR BİZE GEÇ BİLDİRİLDİ"

Firma, analiz sonuçlarının usule aykırı şekilde geç bildirilmesi nedeniyle, şubelerdeki kamera kayıtları gibi kritik süreçlerin kontrol edilemediğini ifade etti. "Eğer sonuçlar hızlı bir şekilde bildirilseydi, tüm üretim ve sevkiyat süreçlerimizi izleyebilirdik" diyen Köfteci Yusuf yetkilileri, bu gecikmenin izlenebilirlik sorunlarına yol açtığını ve gerçek durumun ortaya çıkarılmasını zorlaştırdığını belirtti.

"YAPILAN DENETİMLERDE OLUMSUZLUK BULUNMADI"

Açıklamada, iddiaların ardından Tarım ve Orman Bakanlığı'nın tesislerinde yaptığı denetimlerde hiçbir olumsuz sonuca rastlanmadığına dikkat çekildi. Firmanın 280 şubesi ve 12.000 çalışanıyla bu ölçekte bir riskin hayatın olağan akışına aykırı olduğu vurgulanarak, "Böyle bir tağşişin yapılması mümkün değil" denildi. Ayrıca, savcılık tarafından aynı partiden alınan döner numunesinin temiz ve uygun çıktığına da değinildi.

"BU BİR KARANLIK KUMPAS"

Köfteci Yusuf, iddiaların kötü niyetli kişiler tarafından gündeme getirildiğini ve şirketin bu durumla hiçbir ilgisi olmadığını savunarak, bu durumu "karanlık bir kumpas" olarak nitelendirdi. Firmanın yaptığı açıklamada, olayın tüm boyutlarıyla aydınlatılması için kamuoyundan destek talep edildi.

Şirket yetkilileri, hukuki süreçlerin sonuna kadar takip edileceğini belirterek, "Bu karanlık kumpası ortaya çıkarmak için tüm gücümüzle çalışıyoruz. Müşterilerimizden ve dostlarımızdan bu süreçte bizlere destek olmalarını rica ediyoruz" ifadelerini kullandı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Güncel Haberleri