Donald Trump vuruldu: Simpsonlar kehaneti yeniden gündeme geldi!

Eski ABD Başkanı Donald Trump'a yönelik suikast girişiminin ardından, popüler animasyon dizisi Simpsonlar sosyal medyanın gündemine oturdu. Dizinin, Trump'a yönelik suikast girişimiyle ilişkilendirildiği iddiaları hızla yayıldı. Ancak, yapılan araştırmalar bu iddiaların gerçeği yansıtmadığını ortaya koydu.

Sosyal medyada dolaşan Trump'ın ölümünü resmeden görselin, Simpsonlar dizisinde geçtiği iddiaları büyük yankı uyandırdı. Teyit.org'un haberine göre, bu görselin aslında 2017 yılında Babadun adlı İspanyolca bir YouTube kanalında yayınlandığı belirlendi. Görsel, videonun 1 dakika 2. saniyesinde yer alıyor ve Simpsonlar dizisiyle hiçbir bağlantısı bulunmuyor. Aynı görsel, 2020 yılında Trump ve eşi Melania Trump'ın koronavirüs rahatsızlıkları sırasında tekrar dolaşıma sokulmuştu.

GERÇEK SİMPSONLAR BÖLÜMLERİ

Trump'la ilişkilendirilen başka bir bölümde ise Springfield kasabasında, kasabanın isminin yer aldığı tepede yapılan bir açılış konu ediliyor. Ancak bu bölümde yaşanan olaylar, suikast girişimiyle benzerlik taşımıyor. Sosyal medyada yayılan bu tür görsellerin ve iddiaların kaynağının farklı olduğu ve yanlış yorumlandığı belirtiliyor.

SİMPSONLAR'IN KEHANETLERİ VE GERÇEKLER

Simpsonlar dizisi, yıllar içinde çeşitli olayları önceden tahmin ettiği iddialarıyla defalarca gündeme geldi. Ancak, dizinin yaratıcılarının bu olayları gerçekten öngördüğü ya da kasıtlı olarak tahmin etmeye çalıştığına dair somut bir kanıt bulunmuyor. Dizinin mizahi ve eleştirel yapısı, zaman zaman gerçek dünyadaki olaylarla benzerlikler taşıyan bölümler üretmesine neden oluyor.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Güncel Haberleri