Donald Trump X'te Türklere 'sardı': "Ne oluyor, beni niye etiketledi bu?"

ABD’nin eski başkanı ve 2024 başkanlık seçimlerinde Cumhuriyetçi Parti’den yeniden aday olan Donald Trump, sosyal medyada yaptığı ilginç paylaşımlarla gündem oldu. Sosyal medya platformu X’te Türk kullanıcıları etiketleyerek "Bana oy vermeye hazır olun" diyen Trump, Türkiye’de viral oldu. Trump’ın mesajına yanıt veren Türk kullanıcıların esprili tepkileri ise sosyal medyada büyük ilgi gördü.

Karar'ın haberine göre, Elon Musk’ın platformu satın almasından sonra X’e dönen Trump, Türk kullanıcıları etiketleyerek Kuzey Carolina’daki seçim güncellemelerini paylaşacağını belirtti. Paylaşımında, "Gönderimi beğendiğiniz için teşekkür ederim! Size Kuzey Carolina için önemli seçim güncellemeleri göndereceğim. 5 Kasım’a kadar Donald J. Trump’a oy vermeye hazır olduğunuzdan emin olun" ifadelerine yer veren Trump, Türk kullanıcılar arasında şaşkınlık ve mizahla karşılandı.

HUKUKÇU YUNUS EMRE ERDÖLEN’DEN TEPKİ: "İÇİM DIŞIM SEN OLDUN, BIRAK PEŞİMİ"

Trump’ın gönderisinde etiketlenen Galatasaray Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nde Anayasa Hukuku anabilim dalında araştırma görevlisi olan Yunus Emre Erdölen, bu duruma esprili bir şekilde tepki verdi. Erdölen, Trump’ın paylaşımını alıntılayarak, "İçim dışım sen oldun, bırak peşimi..." ifadeleriyle isyan etti. Bu paylaşım kısa sürede çok sayıda beğeni ve yorum aldı.

DİĞER KULLANICILARIN ŞAŞKINLIĞI: "BENİ NİYE ETİKETLEDİ?"

Trump’ın etiketlediği diğer Türk kullanıcılar da benzer bir şaşkınlık yaşadı. "Amhar" isimli bir kullanıcı, "Ne oluyor, beni niye etiketledi bu?" diyerek tepkisini dile getirdi. Trump’ın etiketlemeleri, Türkiye’deki sosyal medya kullanıcıları tarafından hızla alay konusu oldu ve binlerce yorum yapıldı.

TÜRK KULLANICILARIN MİZAHI SOSYAL MEDYAYI SALLADI

Trump’ın paylaşımına Türk kullanıcıların verdiği esprili yanıtlar, sosyal medyada büyük ilgi gördü. Kullanıcılar, Trump’ın Türkiye’ye yönelik bir seçim propagandası yaptığı izlenimi yaratan bu paylaşımlarını mizahi bir dille yorumladı. Kimileri Trump’ın Türk seçmenleri kazanmaya çalıştığını söylerken, bazıları da durumu "komik bir yanlış anlaşılma" olarak değerlendirdi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Güncel Haberleri