DSP’den TFF’ye sert eleştiri: TFF yönetimi istifa etmelidir

Suudi Arabistan’ın Başkenti Riyad’da oynanması planlanan ancak protokol krizi nedeniyle ileri tarihe ertelenen Süper Kupa maçı sonrası Demokratik Sol Parti’den TFF’ye tepki geldi.

DSP Genel Başkan Yardımcısı Ejder Onursal, Riyad'da yaşanan olayların ardından TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi’yi sert sözlerle eleştirdi.

Onursal yaptığı açıklamada Büyükekşi’nin Türkiye’yi zor durumda bıraktığını söyleyerek Büyükekşi’ye istifa çağrısında bulundu. DSP Medya ve Tanıtım İşleri Başkanı Ejder Onursal şunları söyledi: “Gazi Mustafa Kemal Atatürk, bu ülkenin kurucusu ve ortak değeridir. Askerimiz ve şehirlerimiz Türk milletinin göz bebeğidir. İstiklal Marşı bağımsızlığımızın simgesidir. Türkiye Cumhuriyeti’nin şeref ve itibarıyla oynamaya hiç kimsenin hakkı yoktur.”

Onursal; Riyad’da yaşananların Atatürk’e, İstiklal Marşı’na ve şehitlere büyük bir saygısızlık olduğunu ve TFF yönetiminin istifa etmesi gerektiğini belirterek “İstiklal Marşı’nın okunacağı, pankartların açılıp açılmayacağı aylar öncesinden hazırlanan protokol metninde neden yer almadı? Türk futbolunun bu kadar kötü yönetilmesinin sorumluları kimlerdir? Bu yaşananlar sadece becerisizlikle izah edilemez, bu rezaletler aynı zamanda Türkiye Cumhuriyeti’nin ulusal değerlerine karşı bir ihanettir. Atatürkçü, milliyetçi, vatansever sol parti olan Demokratik Sol Parti’nin bu tür olaylara karşı duruşu nettir. Bizim için Gazi Mustafa Kemal Atatürk, İstiklal Marşı kırmızı çizgidir. TFF yönetimi bu ayıptan kurtulmalı ve istifa etmelidir.” ifadelerine yer verdi.

Dün Suudi Arabistan’ın Riyad kentinde 20.45’de oynanması gereken maçın yaşanan olayların ardından ileri bir tarihe ertelendiği açıklanmıştı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Güncel Haberleri