Düğünlere gölge düşüren kuaför kararı geri çekilecek mi?

Türkiye genelindeki kuaför, berber ve güzellik salonlarının pazar günü kapatılmasına karar verildi. Bu karar sonrası pazar günü müşteri kaybettiğini belirten işletmeciler hem İstanbul'da hem de Ankara'da basın açıklaması yaptı. Karara karşı çıkan vatandaşlar ise karşılaştığı zorlukları dile getirdi.

ÖZEL HABER: CANSU BALOĞLU

Ticaret Bakanlığı, kuaför, berber ve güzellik salonları için pazar günü tatil kararı vermişti. Bu kararı bazı işletmeler olumlu karşılarken bazı işletmeler de karara karşı çıktı.

Pazar günü işletmelerin kapalı olması kararına özellikle kuaförlerden tepki geldi. Çok sayıda işletme sahibi bu karara karşı çıkmak ve tepkilerini duyurmak adına Keçiören Belediyesi önünde toplanarak basın açıklamasında bulundu. Aynı zamanda İstanbul'daki kuaför işletmecileri de karara tepki göstermek adına bir basın açıklaması yaptı.

Bu açıklamalar üzerine yetkili kurumlardan yeni bir karar çıkıp çıkmayacağı ise merak konusu oldu.

''BİZE EVDE YA DA OTELDE HİZMET VEREBİLECEĞİMİZ SÖYLENİYOR''

Ankara'nın Mamak ilçesinde kuaför işleten bir vatandaş da izin gününün salıdan pazara alınmasına tepki göstererek şu ifadeleri kullandı:

''Şu an tam düğün sezonu. Düğün için genellikle cumartesi ya da pazar günü tercih ediliyor. Pazar günü dükkân açmadığımız durumlarda müşteri kaybediyoruz. Bu durumdan yalnızca biz değil müşteriler de rahatsız. Bize evde ya da otelde hizmet verebileceğimiz söyleniyor. Bu güvenlik ve ekonomik anlamda mümkün değil. Pazar günü dükkân kapatmanın bir diğer olumsuz yanı ise hafta içi halledilmesi gereken bir iş olduğunda yoğunluktan dolayı gidilememesi. Özellikle tek kişinin işlettiği kuaförlerde bu daha da büyük bir problem haline geliyor.''

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Güncel Haberleri