Dünya kahvesiz yapamıyor, Türklerin favorisi belli: En çok bu kahveler tercih ediliyor!

Kahve artık birçok insanın gündelik hayatının önemli bir parçası oldu. İnsanlar, hayat rutini içinde dünyanın her yerinden çeşitli aromalarda kahveleri yaşamlarının bir parçası yaptı. anadolugazete.com.tr olarak dünyanın damak çatlatan kahvelerini sizler için derledik...

DERLEME: ÖMERCAN ÖZMEN

Kahve kültürü dünyanın dört bir yanını etkisi altına almaya devam ediyor. İnsanlar hayat rutinlerinin arasında kahveye yer ayırmaktan çekinmezken farklı tarzlar ve aromalardaki kahveleri severek tüketmekten kaçınmıyor.

Farklı kültürler ve coğrafyalardan izler taşıyan kahvelerin lezzetlerinin yanı sıra, hikayelerini ve ait oldukları kültürleri yansıtması, kahve severleri bir 'lezzet yolculuğuna' çıkartıyor. ''İçmeden uyanamıyorum'', '' Dinlenme zamanlarımda içmezsem yapamam'', ''Sohbetlerde olmazsa olmaz'' düşünceleriyle insanlar kahveyi hayatlarının merkezine almış durumda. Bu kadar hayatın içinde olan kahvenin yüzlerce çeşidi arasında, insanlar kendi zevklerine ve tarzlarına göre kahveleri içerek yaşamlarına devam ediyor.

Farklı tarzlar denemek, alışkanlıkları değiştirmek bazı konularda riskli olsa da kahve konusunda hoşunuza gidecek kahveyi bulmak keyifli olabilir. Yüzlerce kahve tarzı arasında kendi damak yolculuğunuza çıkmak, lezzetler evreninde damağınızı çatlatacak tatları aramak, hayatımızın bir parçası olan kahve zevkinizi başka bir seviyeye çıkartabilir. anadolugazete.com.tr olarak sizler için dünyada en çok tüketilen kahve çeşitlerini derledik.

BAŞIMIZIN TACI TÜRK KAHVESİ

Derlememize tabii ki ülkemizde en çok tüketilen ve kültürümüzün tam bir yansıması olan Türk Kahvesi ile başlayacağız. Türk Kahvesi, zamanla o kadar bizden olmuş ki, kız isteme kültürümüzde bile konunun tam ortasında. İki insanın hayatlarını birleştireceği tarihi anda, o önemli dakikaların en heyecanlı kısmında her şeyin merkezinde dahi Türk Kahvesi hayatımızın içerisinde...

40 yıl hatırı olduğuna inandığımız, dost meclislerinde en koyu sohbetlerde masamızdan eksik olmayan, zorlu bir işin sonunda ''Bir yorgunluk kahvesi içeyim'' diye iç geçirdiğimiz Türk Kahvesi, tabii ki dünya kahveleri arasında da en tepelerde...

İşte dünyada en çok tercih edilen ve lezzet tutkunlarının vazgeçilmez kahvelerinden bazıları:

ESPRESSO

Kahve tutkunlarının vazgeçilmezi olan Espresso, özel hazırlanma yöntemi ve kendine özgü lezzetiyle kahve dünyasında ayrıcalıklı bir yere sahip. İtalyan kökenli olan Espresso'nun ismi, İtalyanca'da 'hızlı' anlamına gelen “espress” kelimesinden türemiş. Lezzetini kendine özgü köpüğünden alan Espresso, etkili bir kahve olmasından dolayı da dünyanın her yerinde sevilerek tüketiliyor.

Kahve tutkunlarının sıkça tercih ettiği Americano, klasik Espresso'nun farklı bir versiyonu olarak kahve tutkunlarına kendine özgü bir deneyim sunuyor. Espresso'nun üzerine sıcak su eklenerek hazırlanan bu özel lezzet, keskin yapısıyla sert bir kahve arayanların favorisi haline gelmiş durumda.

AMERİCANO

Genellikle demleme kahve ile benzerlikler gösterdiği düşünülse de, Americano aslında kıvamıyla kendine özgü bir farklılık sunuyor. Espresso'nun özelliği olan kısa sürede ve yüksek basınç altında hazırlanmasının ardından sıcak su eklenmesiyle oluşan Americano, daha sert, yoğun ve karakteristik bir lezzete sahip oluyor. Americano, genellikle klasik Espresso'nun tadını sert ve keskin bir yapıda arayanlar için ideal bir seçenek olarak kabul ediliyor. Hikayesi ise Amerikan askerlerinin 2. Dünya Savaşında İtalya topraklarında Espresso ile tanışmalarına dayanıyor. Amerikan askerleri içimini çok sert buldukları Espresso'nun üzerine su ekleyerek tüketince zamanla bu lezzetin adı Americano olarak günümüze kadar geliyor.

LATTE

Kahve dünyasının sevilen isimlerinden biri olan Latte, adını İtalyanca'da "süt" anlamına gelen kelimeyle alıyor ve yapılırken kullanılan yoğun süt miktarıyla öne çıkıyor.

Latte'nin lezzeti, yapımında kullanılan süt, köpük ve kahve oranlarının doğru dengelenmesine dayanıyor. Yumuşak içimi ve sütün sağladığı tatlılık, Latte'nin klasik bir tercih olmasını sağlıyor. Cafe Latte, genellikle kahve içmeye yeni başlayanların tercihi olmasının yanı sıra, sütün tatlı dokunuşunu sevenlerin de vazgeçilmezi haline gelmiş durumda.

FİLTRE KAHVE

Kahve dünyasının seçkin tatlarından biri olan filtre kahve, adını demleme sürecinde bir filtreden geçirilerek süzülmesinden alıyor. Bu özel süzme, kahvenin tadını ve dokusunu benzersiz kılan unsurlardan biri olarak dikkat çekiyor.

Yeni nesil kahve tüketimiyle beraber daha çok popülerleşen bu kahve, global olarak sevilerek tüketilen kahve türlerinin de başında bulunuyor.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Güncel Haberleri