Dünyadan TUSAŞ'taki terör saldırısına tepkiler: BM, NATO, Rusya

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile gerçekleştirdiği görüşmede Türk Havacılık ve Uzay Sanayii A.Ş. (TUSAŞ) tesislerine yönelik terör saldırısını şiddetle kınadı ve taziye dileklerini iletti.

BRICS Zirvesi kapsamında bir araya gelen liderler, saldırının ardından terörizme karşı dayanışma mesajları verdi. Putin, görüşmesinde, “Bu tür saldırıları her koşulda kınıyoruz ve bu konuda hislerimizi biliyorsunuz,” dedi.

NATO Genel Sekreteri Mark Rutte de saldırıyı kınayarak, “Ankara'dan gelen ölü ve yaralı haberleri son derece endişe verici. NATO, müttefikimiz Türkiye'nin yanındadır. Terörizmin her türlüsünü kınıyoruz,” açıklamasını yaptı. Rutte, Cumhurbaşkanı Erdoğan ile telefon görüşmesi gerçekleştirdiğini ve NATO’nun Türkiye’ye olan desteğini aktardığını belirtti.

Bir diğer tepki de Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri Antonio Guterres’ten geldi. BM Sözcü Yardımcısı Farhan Haq, Guterres'in sivillere yönelik bu saldırıyı kınadığını ve hayatını kaybedenlerin ailelerine başsağlığı dileklerinde bulunduğunu açıkladı. Haq, ayrıca yaralılara acil şifalar dilediklerini belirtti ve konuyla ilgili detaylı bilgi edinmeye devam ettiklerini ifade etti.

Bu olay, uluslararası alanda geniş yankı bulurken, liderler Türkiye’nin yanında olduklarını bir kez daha vurgulamış oldu.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Güncel Haberleri