Ebrar Sitesi'nde yargılama devam ediyor

6 Şubat 2023 tarihinde Kahramanmaraş merkezli yaşanan depremlerde Ebrar Sitesi N Blok Berk Apartmanı'nda 80 kişinin hayatını kaybetmesiyle ilgili olarak 4 sanığın yargılanması devam ediyor.

2.Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmaya, tutuklu sanıklar Ahmet Özdemir, Ahmet Doğan, Atilla Öz ve Tevfik Tepebaşı, cezaevinden Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) aracılığıyla katıldılar. Müştekiler ve taraf avukatları da duruşma salonunda hazır bulundular.

Tutuklu sanık Tevfik Tepebaşı, Ebrar Sitesi N Blok Berk Apartmanı'nın inşaat ve yasal işlerini oğlu Mehmet Tepebaşı'nın yürüttüğünü belirtti. Diğer inşaat yetkililerini tanımadığını söyleyerek, "82 yaşındayım ve cezaevinde olmamın sebebini anlamıyorum. Beraatimi istiyorum." dedi.

Tutuklu sanık Ahmet Özdemir ise Ebrar Sitesi N Blok'un fenni mesulü olduğunu ve inşaatın 1997 deprem yönetmeliği hükümlerine göre yapıldığını savundu. Özdemir, binanın kullanma izni için belediyeye başvurulduğunu ve alınan örneklerin olumsuz olduğunu ancak belediyeden sağlam rapor aldıklarını iddia etti. Deprem sonrası yapılan numunelerin geçersiz olduğunu öne sürerek, "Binanın yıkımı şiddetli depremler nedeniyle gerçekleşmiştir." dedi. Özdemir, 16 aydır tutuklu olduğunu ve tutuksuz yargılanma talebinde bulundu.

Diğer sanıklar da dava konusu bloklarla ilgilerinin olmadığını belirterek beraat talep ettiler.

Duruşmaya katılan tüm müştekiler ise sanıklardan şikayetçi olduklarını belirterek cezalandırılmalarını istediler.

Mahkeme heyeti, dosyanın yeni bir bilirkişi heyetine gönderilmesine ve sanıkların mevcut halinin devamına karar vererek duruşmayı 11 Ekim'e erteledi.

Kahramanmaraş Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianamede, sanıklar hakkında "bilinçli taksirle birden fazla kişinin ölümüne ve yaralanmasına neden olma" suçundan 22 yıl 6'şar aya kadar hapis cezası isteniyor.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Güncel Haberleri