Ege Akersoy'a verilecek ceza belli oldu

Ege Akersoy hakkında "halkı kin ve düşmanlığa tahrik" suçundan beraat kararı verirken, "kasten yaralama" suçundan ise 2 bin lira para cezası verildi.

Mahkeme, "Kelime-i Tevhid" yazılı yeşil bayrak taşıyan İsmail Aydemir'e yumruk atan üniversite öğrencisi Ege Akersoy hakkında "halkı kin ve düşmanlığa tahrik" suçundan beraat kararı verirken, 'kasten yaralama' suçundan ise 2 bin lira para cezasına hükmetti ve hükmün açıklanmasını geri bıraktı.

İstanbul'da TÜGVA'nın düzenlediği Filistin'e destek eylemi sonrasında yaşanan olayda, "Kelime-i Tevhid" bayrağı taşıyan İsmail Aydemir'e yumruk atan üniversite öğrencisi Ege Akersoy, "kasten yaralama" suçundan 2 bin TL adli para cezasına çarptırıldı.

Mahkeme, hükmün açıklanmasını geri bırakırken, Akersoy'un "halkı kin ve düşmanlığa tahrik" suçundan beraat ettiğine karar verdi.

NE OLDU?

Ege Akersoy, İstanbul'da 1 Ocak sabahı Galata Köprüsü'nde düzenlenen 'Filistin'e destek, şehitlere rahmet' mitingi sonrasında, taşıdığı "Kelime-i Tevhid" bayrağı nedeniyle İsmail Aydemir'e yumruk atmıştı. Üniversite öğrencisi Akersoy, Karaköy Polis Merkezi'nde yapılan işlemlerinin ardından hakimlikçe tutuklanmıştı. Ancak daha sonra tahliye edilmişti.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Güncel Haberleri