Ehliyet sınavında kopya çekme şebekesine yönelik büyük operasyon

Ankara merkezli olarak gerçekleştirilen operasyonda, ehliyet sınavlarına kopya çekmek ve kanuna aykırı yollarla belgeler temin etmek suçlamasıyla 29 ilde 270 şüpheliye yönelik eş zamanlı baskınlar düzenlendi.

Ankara Emniyet Müdürlüğü Mali Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri, bir yıl süren teknik ve fiziki takibin ardından bu suç çetesini tespit etti. Operasyonun hedefi, sürücü belgesi sınavına girecek adayların üzerine kameralı düzenek kurarak kopya çekmelerine yardımcı olan bir suç şebekesiydi.

Şüphelilerin, sosyal medya aracılığıyla sürücü belgesi veya benzeri belgeler almak isteyenlerle iletişim kurdukları, özellikle sınavı geçememiş veya okuma yazma bilmeyen kişileri hedef aldıkları belirlendi. Adayların üzerine kablosuz ağ bağlantısıyla ses ve görüntü aktarımı yapabilen kameralı düzenekler yerleştirerek sınavda kopya çekmelerini sağladıkları ortaya çıktı. Ayrıca, örgüt üyeleri sınav esnasında okul çevresine araçlarını park ederek, cep telefonları üzerinden iletişim kurarak soruların cevaplarını aktarıyorlardı.

Operasyon sonucunda, Ankara'da 7 sürücü kursu ve bu kurslarda çalışan 14 kişiyle irtibatlı oldukları tespit edilen suç şebekesi ortaya çıktı. Şebekenin aynı zamanda sahte belgeler düzenlediği, sahte diploma, mezuniyet, adli sicil ve sağlık belgeleriyle kayıtlar yaptırdığı belirlendi. Şebekenin bu yöntemle en az 300 kişiye ehliyet aldırdığı ve yaklaşık 20 milyon liralık bir vurgun gerçekleştirdiği ifade edildi.

Örgüt üyelerinin daha önce resmi belgede sahtecilik, ÖSYM Kanununa muhalefet ve dolandırıcılık gibi suçlardan kayıtlarının bulunduğu ve pek çok farklı suçla ilişkilendirildikleri belirtildi. Operasyon sırasında kopya çekerek ehliyet alan şahısların sürücü belgelerine el konulduğu ve bu kişilerin yargılanacakları bildirildi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

İlgili Haberler

Ankara'da akıl sağlığı bozuk şahıs sinir krizi geçirdi, dehşet saçtı! Bıçakla ailesine saldırdı!

Güncel Haberleri