Ekrem İmamoğlu'na Erzurum mitinginde yapılan taşlı saldırı davasında karar: 28 kişiye şaşırtan ceza

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun 7 Mayıs 2023'te Erzurum'da düzenlenen "Halk Buluşması" sırasında yaşanan taşlı saldırıyla ilgili açılan davada, 28 sanık "kasten yaralama" suçundan 5 ay 26 gün hapis cezasına çarptırıldı.

Erzurum 7. Asliye Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmaya tutuksuz sanıklardan bazıları ve taraf avukatları katıldı. Cumhuriyet savcısının esas hakkındaki mütalaasında sanıkların iddianamede istenildiği gibi cezalandırılmalarını talep etmesine karşı, avukatlar savunma yaptı.

İmamoğlu'nun avukatlarından Mustafa Aşık, sanıkların kamera kayıtlarıyla tespit edildiklerini belirterek, olayın bir merkezden yönlendirme sonucu olduğunu iddia etti. Aşık, sanıklar arasında bir birlik olduğunu ve olay öncesi ile sonrası iletişim kayıtlarının incelenmesi gerektiğini savundu.

Katılan avukatı Serkan Güner ise olayın sadece bir yaralama olarak ele alınmaması gerektiğini, bunun demokrasiye yapılan bir saldırı olduğunu belirterek, dosyanın ağır ceza mahkemesine gönderilmesini talep etti.

Mahkeme, sanıklar hakkında TCK 86/2 maddesi uyarınca "kasten yaralamak" suçundan 5 ay 26 gün hapis cezası verdi. Olaylarda atılan malzemeleri silah olarak kabul eden mahkeme, bazı sanıklar hakkında verilen cezalarda Hükmün Açıklanmasının Geri Bırakılmasını (HAGB) uygulayarak cezaları ertelerken, bazı sanıkların cezalarını ise ertelemedi.

Erzurum Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianamede, sanıklar Abdulhakim U, Barış S, Cengiz E, Şenol Ç. ve Murat A. hakkında "silahla kasten yaralamaya teşebbüs" suçundan 1 yıl 6 aydan 4 yıl 6 aya kadar hapis, diğer 23 sanık hakkında ise "silahla kasten yaralamaya teşebbüs" ve "silahla basit yaralamaya teşebbüs" suçlarından 2 yıl 9 aydan 8 yıl 3 aya kadar hapis ve adli para cezası talep ediliyordu.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'na Erzurum'da yapılan taşlı saldırıyla ilgili görülen davada 28 sanık, "kasten yaralama" suçundan 5 ay 26 gün hapis cezasına çarptırıldı. Mahkeme bazı sanıkların cezalarını ertelemezken, bazıları için Hükmün Açıklanmasının Geri Bırakılmasını (HAGB) uygulayarak cezaları erteledi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Güncel Haberleri