Ekrem İmamoğlu'nun Cumhurbaşkanı, Mansur Yavaş'ın yardımcısı olacağı iddia edilmişti: Mansur Yavaş, iddiaları yanıtladı

Gazeteci Şaban Sevinç, katıldığı bir televizyon programında, CHP'nin Cumhurbaşkanı adayı olarak Ekrem İmamoğlu'nu, yardımcıları olarak ise Mansur Yavaş ve bir kadın siyasetçiyi belirlediği yönünde iddialarda bulundu. Halk TV yazarı İsmail Saymaz, bu iddiayı Mansur Yavaş'a sorduğunu ve Yavaş'ın böyle bir durumdan haberi olmadığını belirttiğini açıkladı.

Yavaş, "Bizim böyle bir şeyden bilgimiz yok. Herhalde bilgimiz olması gerekir değil mi? Partinin kuralları, genel başkanın açıklamaları belli... Kimmiş bu beş kişi; açıklamaları lazım. Beş kişi mi karar veriyor? CHP yüzyılı aşmış bir parti... Nasıl karar alacağı belli! Kuralları belli. Şaban herhalde bir görev üstlendi kendi kendine. Partiyi karıştırmak için elinden geleni yapıyor. Öyle anlaşılıyor. Başka diyecek bir şey yok." ifadelerini kullandı.

Ayrıca, Now TV sunucusu Gülbin Tosun'un işten çıkarılmasıyla ilgili suçlamalara da değinen Yavaş, "Gülbin Hanım'ın durumuyla bizim alakamız yok. Çok daha ağır hakaretleri bize yapanlar var. Kimseye cevap vermiyoruz. Ama daha sonra haberim oldu. Altına resmen küfürlü tweetler atmış. Tahmin ediyorum, sebebi odur. Bizim o kadar (işten attıracak) gücümüz olsa... her gün aleyhimize yayın yapan bir sürü insan var. Böyle bir şeyimiz olmaz. Basın özgürlüğüne güveniyoruz. Ama tabi bir kadının ağzına da bu denli küfürler yakışmıyor. Bir de konu nedir, onu bilmiyorum. Telefon açıp 'nedir' diye sorması lazım. İlgimiz olmayan bir konudan dolayı böyle yazıyor." dedi.

MANSUR YAVAŞ KURULTAY'A KATILACAK MI?

Yavaş, CHP Tüzük Kurultayı'na katılacağını ancak herhangi bir öneri getirmeyeceğini belirtti. Geçen hafta gerçekleşen Kılıçdaroğlu-İmamoğlu görüşmesine de değinen Yavaş, "Herkesin birbiriyle görüşmesi lazım. Basın üzerinden görüşmek tabii ki partiye zarar vermekten başka bir yere gitmez. Diyalogun sürmesi lazım," diye konuştu.

Bu arada, İmamoğlu'na yakın iki kaynağın da Sevinç'in iddialarını doğrulamadığı belirtildi.

CHP'nin 2023'te altılı masa ile birlikte o dönemki Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu'nu Cumhurbaşkanı adayı olarak açıklayarak seçimi kaybetmesi sonrası parti içinde ve muhalefette sert eleştiriler yapılmış ardından CHP kurultayında Kemal Kılıçdaroğlu'ndan daha çok oy alan Özgür Özel Genel Başkan olmuştu. 2028 Cumhurbaşkanlığı adaylığı için Mansur Yavaş ile Ekrem İmamoğlu arasında bir rekabet olacağı ve bu ikilinin bu sebeple mesafeli olduğu da belirtiliyor.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Güncel Haberleri