Elazığ'da yeşil reçete operasyonu

Elazığ Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde yürütülen uyuşturucuyla mücadele kapsamında, yeşil reçeteli ilaçların usulsüz şekilde reçete edilerek madde bağımlılarına satıldığı bilgisi üzerine, 28 Mayıs'ta bir soruşturma başlatıldı.

Soruşturma sonucunda belirlenen altı şüpheli, düzenlenen operasyonla gözaltına alındı ve işlemlerinin ardından sevk edildikleri mahkemece "uyuşturucu veya uyarıcı madde imal ve ticareti" suçundan tutuklandı.

Soruşturmanın derinleştirilmesiyle, özel bir hastanede görev yapan bir doktor, bir eczacı ve üç eczane çalışanının da aralarında bulunduğu 34 şüpheli daha tespit edildi. 40 adrese düzenlenen eş zamanlı operasyonlarda, biri İstanbul’da, diğeri Tokat’ta olan toplam 32 şüpheli gözaltına alındı.

Gözaltına alınan şüphelilerden 16’sı ifadelerinin ardından serbest bırakılırken, 16’sı adliyeye sevk edildi. Mahkemeye çıkarılan şüphelilerden bir doktor dahil 11 kişi tutuklanırken, beşi adli kontrolle serbest bırakıldı. Halen aranan iki şüphelinin yakalanmasına yönelik çalışmalar sürüyor.

Elazığ Valisi Numan Hatipoğlu, X hesabından yaptığı açıklamada, soruşturmada tutuklu sayısının 17'ye ulaştığını belirtti.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Güncel Haberleri