Emekleyerek gittiği okuldan öğretmenliğe uzanan bir hikaye

Kayseri'nin Develi ilçesinde yaşayan Ahmet Baldık, hayatının zorluklarına rağmen engelini aşarak matematik öğretmeni oldu.

Ahmet Baldık, küçük yaşta geçirdiği felç sonucu yürüme yeteneğini kaybetti. İlkokul 3. sınıfa kadar, hava şartlarına göre emekleyerek ya da eşek sırtında okula gitti. Bir dizi ameliyatın ardından koltuk değneğiyle yürümeye başladı.

Baldık'ın eğitim hayatı, ağabeyinin yönlendirmesiyle Ankara'da ortopedik engellilere eğitim verilen okulda devam etti. Ankara Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Matematik Bölümü'nü tamamlayarak öğretmenlik hayatına adım atan Baldık, engeline rağmen eğitim ve meslek hayatında hiçbir zaman geri adım atmadı.

Matematiği çok seven Baldık, "Matematik, engelimi unuttuğum tek alan. Başucumda hep matematik kitabı vardır. Engelliliğimi sınıfa girdiğimde tamamen unutuyorum. Gerçekten matematiği ve öğrencilerimi seviyorum. Sınıfta çok mutluyum. Dünyada en mutlu ve en huzurlu olduğum yer, sınıf." şeklinde konuştu.

Mesleğinin ilk yıllarında öğrencilerin şüpheyle yaklaştığını ancak engeline aldırmadan ayakta ders anlattığını belirten Baldık, evli ve üç çocuk babası olarak ailesine de örnek oluyor. Ayrıca, akıllı tahtayı kullanarak derslerini daha etkili bir şekilde işlediğini ifade etti.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Güncel Haberleri