Emekli askerlere TV yasağı

Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) Personel Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi, TBMM Başkanlığı'na sunuldu.

Bu teklifin amacı, harekâtlar veya operasyonlar sırasında basın ve yayın organlarında yorumlarda bulunan emekli komutanlara yaptırımlar getirmek ve TSK personeline bazı düzenlemeler getirmektir.

Teklife göre, askeri personelin görevleri veya faaliyetleri kapsamında askeri bilgi, belge veya konum bilgisi içeren materyallerin yayınlanması yasaklanmıştır. Ayrıca, MSB'den izin almadan, kamu görevlisiyken sıfatı sona eren kişilerin makam ve görevlerine ilişkin unvanlarını kullanarak beyanat vermeleri, yazı yazmaları veya açıklamalarda bulunmaları durumunda altı aydan üç yıla kadar hapis cezası öngörülmektedir.

Teklifte ayrıca, Genelkurmay Başkanı, kuvvet komutanları ile general ve amiraller hakkında yürütülen işlemlerde soruşturma izni vermeye ve soruşturma/kovuşturma yapmaya yetkili mercilerin belirlenmesinde, ilgililerin son rütbeleri ve görevleri esas alınacaktır. Ayrıca, gerekli durumlarda önleme araması yapılabilmesine olanak sağlanmaktadır.

Emekliye sevk edilen personele, yaş şartı aranmaksızın kadın ve erkek 25 hizmet yılının tamamlanması halinde emekli aylığı bağlanacaktır. Ancak, seferberlik ve savaş zamanında verilen TSK'den ayırma cezası dışında kalan disiplin cezaları yargı denetimi dışında tutulacaktır.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Güncel Haberleri