Emekli maaşları yatmaya başladı: Emekli maaşlarındaki fark ödemeleri ne zaman yapılacak?

2024 Temmuz ayı itibarıyla emekli maaşlarına yapılan zamlar, emeklilerin en çok merak ettiği konular arasında yer alıyor. Temmuz ayında açıklanan 6 aylık enflasyon farkı doğrultusunda emekli maaşlarına yüzde 24,73 oranında zam yapıldı. Emekli Sandığı emekli maaşlarına ise toplu sözleşme farkı ile birlikte yüzde 19,30 oranında zam geldi. Bununla birlikte, kök maaşı 10 bin TL'nin altında kalan emeklilerin maaşları en düşük emekli maaşı düzenlemesi doğrultusunda 10 bin TL olarak belirlendi. Peki

AK Parti TBMM Grup Başkanı Abdullah Güler, en düşük emekli maaşı ile ilgili yasal düzenleme üzerinde çalıştıklarını ve bu düzenlemenin yasalaşması sonrası en düşük emekli maaşının 12 bin 500 liraya yükseleceğini açıkladı. Bu düzenleme yasalaştığında, kök maaşı 12 bin 500 lira altında kalan emekliler, yeni düzenleme sonrası 12 bin 500 lira emekli maaşı almaya başlayacaklar.

EMEKLİ MAAŞ FARKLARI NE ZAMAN YATACAK?

Temmuz ayında maaşlarını zamsız alan emekliler, emekli maaş zammı farkının ne zaman yatacağını merak ediyor. SSK emekli ödemeleri 17-26 Temmuz tarihleri arasında yapılacak. Bağ-Kur emekli ödemeleri ise 25-28 Temmuz tarihleri arasında gerçekleşecek. Memur maaşları ise her ayın 15'inde ödeniyor. 15 Temmuz - 15 Ağustos döneminde yeni maaşlar işlediği için Temmuz ayının 14 gününe ilişkin maaş farkı ödemesi yapılması gerekiyor.

Memur emeklisi her ayın 1-5’i arasında emekli maaşı ödemesi alıyor. Ay başında zamlar belli olmadan önce emekli maaşı ödemesi yapıldığından, memur emeklisi maaş farklarını ayrıca alacak. Bu ödemelerin ay sonunda yapılması bekleniyor.

NASIL VE NEREDEN ÇEKİLEBİLİR?

Her yıl Ocak ve Temmuz aylarında oluşan maaş farkları nedeniyle ödeme günleri belirleniyor ve memur-memur emeklileri farkları banka, PTT şubelerinden veya ATM’lerden çekebiliyorlar. Bu yıl da benzer şekilde maaş farklarının ödenmesi bekleniyor.

Emekli maaş farklarının ödemesiyle ilgili süreç ve tarihler şu şekilde:

- SSK emekli ödemeleri:17-26 Temmuz
- Bağ-Kur emekli ödemeleri:25-28 Temmuz
- Memur maaşları:Her ayın 15'i
- Memur emeklisi ödemeleri:Her ayın 1-5'i

Temmuz ayı maaşlarını zamsız alan emeklilerin fark ödemeleri, Temmuz ayının sonuna doğru yapılacak.

Bu yıl yapılan düzenlemelerle birlikte en düşük emekli maaşı 12 bin 500 liraya çıkarılacak ve bu değişiklik sonrası maaş farkları da ödenmeye başlanacak. Emekliler, fark ödemelerini banka, PTT şubeleri ve ATM’lerden çekebilecekler.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Güncel Haberleri