Emekli maaşlarında son durum ne? Kök maaşlara zam gelecek mi, maaş farkları ne zaman yatacak?

Temmuz ayı memur ve emekli maaşı zam oranlarının belli olması ardından gözler maaş farklarının yatırılacağı tarihe çevrildi.

Milyonların merakla beklediği emekli ve memur maaş zamları kesinleşti. Sözleşmeli personel, memur ve memur emeklilerine yüzde 19.31 oranında zam yapılması kararlaştırıldı.

Ancak AK Parti, en düşük emekli aylığının artırılması için çalışmalarını sürdürüyor. Kök maaşı, en düşük emekli aylığı olan 10 bin liranın altında olan 1.8 milyon emekli bu çalışmadan yararlanacak. Kulislere yansıyan bilgilere göre, en düşük emekli maaşının 12 bin liraya çıkarılması planlanıyor. Bu artış enflasyonun altında bir artış olacağı için emekliler ve muhalefet 12 bin liranın da yetersiz olacağı düşüncesinde.

Emekli maaş ödemeleri, her ay tahsisat numarasına göre 17 ile 26'sı arasında yatırılıyor. Memur ve memur emeklilerinin aylıkları ise ayın 15'inden sonra yattığı için, 1 Temmuz-14 Temmuz 2024 tarihleri arasındaki fark tutarlarının hesaplanıp yatırılması bekleniyor.

Geçtiğimiz Ocak ayında yapılan zamların ardından maaş farkları Şubat ayının ilk haftasında yatırılmıştı. SSK kapsamında emekli olan vatandaşların ödemesi 6 Şubat’ta, Bağ-Kur kapsamında emekli olan vatandaşların ödemesi ise 7 Şubat’ta gerçekleştirilmişti.

Bu bağlamda, Temmuz zammına ait maaş farklarının da Ağustos ayının ilk haftasında yatırılması bekleniyor. Emekli ve memurlar, maaş farklarının yatırılacağı tarihin kesinleşmesini merakla bekliyor.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Güncel Haberleri