Emekli Tuğgeneral Bilal Çokay'ın rütbesi geri alındı

İnsan kaçakçılığı yaptığı iddiaları sonrası emekliye sevk edilen ve tutuklanan Tuğgeneral Bilal Çokay'ın rütbesi geri alındı.

Suriye sınırında makam aracıyla Suriye'den Türkiye'ye insan kaçakçılığı yaptığı iddiaları sonrasında emekliye sevk edilen ve tutuklanan Tuğgeneral Bilal Çokay ile ilgili yeni bir gelişme yaşandı. Milli Savunma Bakanlığı (MSB) kaynakları, Çokay'ın rütbesinin geri alındığını açıkladı.

Bakanlık kaynakları, "Bilindiği üzere adı daha önce Suriye sınırında insan kaçakçılığı olayına karışan ve Bakanlığımız tarafından emekliliğe sevk edilen, daha sonra tutuklanan emekli Tuğgeneral Bilal Çokay’ın Yüksek Disiplin Kuruluna sevk edildiğini açıklamıştık. Yüksek Disiplin Kurulu tarafından, Bilal Çokay’a Türk Silahlı Kuvvetleri'nden ayırma cezası verilerek rütbesi geri alınmıştır" açıklamasında bulundu.

42 TERÖRİST ETKİSİZ HÂLE GETİRİLDİ

Milli Savunma Bakanlığı kaynakları, "Kesintisiz bir şekilde ve kararlılıkla uyguladığımız terörü kaynağında yok etme stratejisi ile son bir haftada 42, 1 Ocak’tan bugüne kadar ise bin 113’ü Irak’ın, bin 36’sı Suriye’nin kuzeyinde olmak üzere 2 bin 149 terörist etkisiz hâle getirilmiştir" ifadelerini kullandı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Güncel Haberleri