Emekliler ile ilgili seçim öncesi yapılan plan sızdı: Bayramda çift maaş...

Emeklilerin gözü bayram ikramiyelerine çevrildi. İkramiyelerle ilgili yeni gelişmeler gelmeye devam ediyor.

Emeklilerin heyecanla beklediği bayram ikramiyeleriyle ilgili sürpriz bir açıklama geldi. SGK Uzmanı Mehmet Akif Cenkci, bayram ikramiyelerinin belirlenmesi gereken rakamı kamuoyuyla paylaştı. Cenkci, bayram ikramiyelerinin emeklilerin aldıkları tam maaşlar kadar olması gerektiğini vurguladı ve bu şekilde toplamda 30 bin TL'ye ulaşması gerektiğini dile getirdi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın yaptığı yüzde 50 oranındaki zam duyurusuyla birlikte, bayram ikramiyeleri de 2 bin TL'den 3 bin TL'ye çıkarılmıştı. Ancak emeklilerin beklentileri bu rakamın daha yüksek olması yönündeydi.

Yaklaşan yerel seçimlerle birlikte, hükümetin ikramiyelerde bir düzenleme yapabileceği spekülasyonları da gündeme gelmişti. Ancak henüz resmi bir adım atılmamıştı.

Cenkci, örneğin 15 bin TL emekli maaşı alıyorsanız, 15 bin TL kadar bayram ikramiyesi almanız gerekiyor. Yani iki bayramda toplam 30 bin TL olması gerekir” şeklinde konuştu.

Cenkci'nin açıklamasıyla birlikte, emeklilerin beklentileri ve umutları yeniden canlanmış durumda. Ancak hükümetin bu konuda nasıl bir adım atacağı ve bayram ikramiyelerinin miktarının ne olacağı henüz netlik kazanmış değil.

Emekliler, bayram ikramiyelerinin tam maaşlarına denk gelecek şekilde artırılması yönündeki taleplerini dile getirmeye devam ederken, sürecin nasıl ilerleyeceği merakla bekleniyor.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Güncel Haberleri