Emeklilere 5 bin TL ikramiye meclisten geçti!

Cumhuriyet'in 100. yılı nedeniyle emeklilere bir kez verilmesi planlanan 5 bin TL ikramiye TBMM'de yasalaştırıldı.

Yüzbinlerce emeklinin merakla beklediği yasa meclisten geçti. 29 Ekim ve 100. yıl kutlamaları bağlamında bir defaya özel olarak verilmesi planlanan 5 bin TL emekli ikramiyesi vatandaşların hesaplarına yatacak.

KANUN TEKLİFİ YASALAŞTI

Kasım ayının ilk haftalarında yatması planlanan 5 bin TL emekli ikramiyesi vatandaşlara az da olsa nefes aldıracak. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından verilen müjdede emekli olan ama bir yandan da çalışan kimselere ikramiye verilmeyecek.

Emekli ve yaşlılık maaşı vazife malullüğü ve malullük maaşı alanlar, dul ve yetim maaşı alanlar, 5 bin TL emekli ikramiyesinden yararlanacak olan kişiler arasında yer alacak. Bununla birlikte şehit yakınları, gaziler ve muharip gaziler, şampiyon sporcular, güvenlik korucuları, terör mağduru vatandaşlar da ikramiyeyi alacak olan kişiler arasında bulunuyor.

BAKAN IŞIKHAN'DAN 5 BİN TL İKRAMİYEYE İKİŞKİN AÇIKLAMA

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, emeklilere ödenecek olan 5 bin TL ikramiye ile ilgili kanunun mecliste yasa olarak kabul edilmesiyle ilgili açıklamalarda bulundu. Işıkhan, her zaman olduğu gibi emeklileri destekleyeceklerini dile getirdi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Güncel Haberleri