Emeklilerin beklediği haber geldi: SGK fark ödemesi gününü açıkladı!

Emeklilerin merakla beklediği haber geldi. Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK), fark ödeme gününü açıkladı.

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK), milyonlarca SSK ve Bağ-Kur emeklisini sevindirecek önemli bir karar aldı. En düşük emekli maaşı, ek zamla birlikte 12.500 TL'ye yükseltilirken, emeklilere yapılacak fark ödemesinin tarihi de netleşti.

Resmi Gazete'de yayımlanan kanuna göre, yaşlılık, malullük, ve ölüm aylığı alan emeklilere ve hak sahiplerine ödenen en düşük emekli aylığı 10.000 TL'den 12.500 TL'ye çıkarıldı. Bu artışla birlikte emeklilerin merakla beklediği fark ödemesinin ne zaman yapılacağı da belli oldu.

FARK ÖDEMESİ TARİHİ BELİRLENDİ

SGK'dan yapılan açıklamaya göre, en düşük emekli maaşına yapılan 2.500 TL'lik zam farkı 7 Ağustos tarihinde hesaplara yatırılacak. Emekliler, bu tarihten itibaren hesaplarına yatırılan fark ödemelerini alabilecekler.

Bu önemli düzenleme, milyonlarca emeklinin yaşam standartlarını yükseltmeyi hedeflerken, ekonomik sıkıntılarla mücadele eden emeklilere bir nebze de olsa rahatlama sağlayacak. SGK'nın bu kararı, emekli vatandaşlar tarafından memnuniyetle karşılandı.

EMEKLİLER İÇİN ÖNEMLİ BİLGİLENDİRME

Emekliler, maaş farklarını belirtilen tarihte hesaplarından çekebilecekler. SGK, emeklilerin herhangi bir mağduriyet yaşamaması adına tüm hazırlıkları tamamladığını ve ödemelerin zamanında yapılacağını duyurdu.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Güncel Haberleri