Emlak Vergisi'ni ödemeyenler dikkat: Son gün yaklaşıyor!

Emlak ve Çevre Temizlik Vergisi'nin birinci taksit ödemeleri için son gün, 31 Mayıs Cuma. Belirtilen güne kadar vergisini ödemeyenler gecikme zammını da ödemek durumunda kalacak.

Milyonlarca vatandaşın yakından takip ettiği Emlak Vergisi'nin son ödeme tarihi 31 Mayıs Cuma günü sona eriyor. Bu tarihe kadar ödeme yapmayanlar için gecikme zammı uygulanacak.

İKİ EŞİT TAKSİTLE ÖDEME İMKANI

Karar'ın haberine göre, Altın Emlak Global Genel Müdürü Mustafa Hakan Özelmacıklı, yaptığı açıklamada, emlak vergisinin iki eşit taksitte ödenebileceğini belirtti. İlk taksitin son ödeme gününün 31 Mayıs Cuma olduğunu hatırlatan Özelmacıklı, vatandaşların bu tarihi göz ardı etmemeleri gerektiğini vurguladı.

Vergi ödemesinin gecikmesi durumunda, her ay için yüzde 3,5 gecikme zammı uygulanacağını belirten Özelmacıklı, bu durumun maliyetli olabileceğine dikkat çekti.

EMLAK VERGİSİ NASIL ÖDENİR?

Ekonomim'de yer alan habere göre; vergi ödemeleriyle ilgili bilgi almak için ilgili belediyelere başvurulabileceği veya internet üzerinden ödeme yapılabileceği belirtildi. Ayrıca, vergi ödemeleri e-Devlet üzerinden de gerçekleştirilebilecek.

VERGİ DEĞERLERİNDE ARTIŞ

2024 yılında emlak vergi değerlerinin yüzde 29,23 oranında artırıldığını ifade eden Özelmacıklı, bu artışın mükellefleri etkileyeceğini aktardı. Bina, arsa ve arazilere ilişkin farklı vergi oranlarının uygulandığını belirten Özelmacıklı, indirimli bina vergisi oranlarından kimlerin faydalanabileceğini de açıkladı.

EK KATKI PAYI BİLGİLENDİRMESİ

Emlak vergisine ek olarak tahsil edilen katkı payı hakkında da bilgi veren Özelmacıklı, bu bedelin ilgili belediyeler tarafından emlak vergisi ile birlikte tahsil edildiğini belirtti.

Vatandaşların vergi ödemelerini zamanında yapmaları ve gerekli bilgilendirmeleri takip etmeleri gerektiğini vurgulayan Özelmacıklı, herhangi bir sorun yaşamamaları için duyarlı olmaları gerektiğini ifade etti.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Güncel Haberleri