En çok beğenilen bakan belli oldu! İşte o isim...

HBS Araştırma ve Danışmanlık firmasının yaptığı yeni ankette en beğenilen bakan belli oldu. 4 bin 300 kişi ile yüz yüze yapılan anketten hangi bakan birinci çıktı? Detaylar haberde...

DEĞERLENDİRME: ADEM YAVUZ IRGATOĞLU

Mayıs 2023'te yapılan Cumhurbaşkanlığı Seçimi'nin ardından oluşan Kabine, "İcracı isimler" şeklinde yorumlanmıştı. Seçimlerin üzerinden yaklaşık 1 yıl geçmişken, bakanlarla ilgili dikkat çeken bir anket yayınlandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıkladığı isimler arasında Eski İstanbul Valisi Ali Yerlikaya ve Eski MİT Başkanı Hakan Fidan isimleri dikkat çekmişti. Her iki isim de bugüne kadarki görevlerinde başarılı olmuş ve toplumun büyük bir kesiminin beğenisini kazanmıştı.

MUHALEFETİN DE BEĞENİSİNİ KAZANAN İSİMLER

Kabine üyelerinin yaklaşık bir yıllık hizmet süreleri geride kalırken, İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya'nın suç örgütleri ve uyuşturucu ile mücadelesi muhalefetin de takdirini kazanmıştı. Eski CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 3 Ekim 2023'te partisinin grup konuşmasında İçişleri Bakanı Yerlikaya'nı arayıp teşekkür ettiğini açıklamıştı. Dışişleri Hakan Fidan'ın diplomasi atakları da kamuoyunun takdirini kazandı.

HBS'NİN ANKETİ NE SÖYLÜYOR?

HBS Araştırma ve Danışmanlık firması, 20-25 Nisan 2024 tarihli anketini yayınladı. HBS'nin anketinde vatandaşlara "Hükümette en beğendiğiniz bakan hangisi?" sorusu yöneltildi.

4 bin 300 kişi ile yüz yüze yapılan ankette, vatandaşlar en çok beğendiği bakanlar için tercihte bulundu. Ankete göre, yüzde 13.4 ile Dışişleri Bakanı Hakan Fidan ilk sırada yer alırken, Fidan'ı yüzde 12 ile Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki takip etti.

Deprem bölgelerinde yapılan çalışmalar, Kabine'nin en tecrübeli ismi Mehmet Özhaseki'ye olan ilgi ve beğeni oranına yansımış görünüyor.

İÇİŞLERİ BAKANI 3. SIRADA

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya yüzde 11.6 ile üçüncü sırada yer alırken, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu yüzde yüzde 8.3 ile dördüncü sırada, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş ise yüzde 6.1 ile beşinci sırada yer aldı.

Seçim öncesi ismi çokça konuşulan ve geri dönmesi için muhalefetin de üzerinde olumlu görüş belirttiği Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, ilk 5'e giremeyen isim olarak dikkat çekiyor. Türkiye'nin yaşadığı ekonomik zorlukların faturası bir anlamda Bakan Şimşek'e de yansıyor.

Yüzde 38 .3'lük ankete cevap vermeyenlerin oranı ise dikkat çekti!

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Güncel Haberleri