Enflasyon ile ilgili yeni rakamı Bakan Şimşek açıkladı!

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, yurt dışındaki yatırımcı toplantılarını İngiltere'nin başkenti Londra'da sürdürüyor. Bakan Şimşek, Londra'da düzenlediği toplantıda, Türkiye ekonomisinin geleceğine dair önemli açıklamalarda bulundu.

Londra'daki toplantılarda konuşan Şimşek, Türkiye ekonomisiyle ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Enflasyon konusunda gelecek yıl için iyimser tahminlerde bulunan Şimşek, enflasyonun gelecek yılın ortalarında yüzde 10'lara gerilemesinin beklendiğini ve sonrasında ise tek haneli rakamlara düşmesinin muhtemel olduğunu belirtti.

KÜRESELLEŞME VE KORUMACILIK

Bakan Şimşek, küresel ekonomideki korumacı eğilimlerin güçlü kalmaya devam etmesi durumunda küreselleşmeden uzaklaşma riskine dikkat çekti. Bu durumun ekonomik politikalar üzerindeki etkilerini değerlendiren Şimşek, Türkiye'nin küresel ekonomiye entegrasyonunu korumanın önemine vurgu yaptı.

GELECEK PROGRAM

Şimşek'in Londra temasları, bugün başlayıp cuma gününe kadar devam edecek. Bu süreçte Türkiye'nin ekonomik politikaları, reform gündemi ve gelecek projeksiyonları üzerine detaylı görüşmeler yapılması bekleniyor.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Güncel Haberleri